Petra Bučková: Intimní scény mi nevadí. O sex tam vůbec nejde, všechno je technické a okolo vás jsou desítky lidí

15. dubna 2024·Celebrity·Barbora Turková

Petra Bučková (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem podcastu Trefa do Černé(ho) byla herečka Petra Bučková. Co všechno by byla schopná udělat pro roli, proč jí nevadí intimní scény a proč se rozhodla nemít děti? To všechno probrala s Lucií Černou.

V práci se v posledních letech rozhodně nenudí, doma se pak sama považuje spíš za nudnou osobu, která má nejraději tepláky. „Říkal mi to jeden havajský režisér. Když kape, tak prší. Buď je to všechno naráz a vy se můžete zbláznit, a pak jste v útlumu a kolapsu,” usmívá se žena, která je známá svými vlasovými proměnami. Pro roli udělá prakticky cokoliv, ale sama přiznává, že i ona má nějaké limity. „Nechtělo by se mi přibírat, protože to není úplně zdravé, ale jinak bych dovedla různé proměny. Nevadilo by se mi ani oholit si hlavu, ale muselo by to stát za to.

Do povědomí se dostala díky seriálu Ordinace v růžové zahradě, ale na kontě má i spoustu dalších projektů. „Neberu všechno, ale klidně vezmu i epizodní roli, když je zajímavá. V jednu chvíli sem přemýšlela, zda vzít roli, kde mamince umře syn a já za sebou takové měla už tři. Říkala jsem si, jestli jsem nespadla do nějaké škatulky rolí maminek. To se snad ani nedá zahrát, to se musí prožít. Nakonec mě přesvědčili a stálo to za to.” Sama se ale rozhodla, že děti mít nebude. „Překvapuje mě, že se na to někdo ptá. Rozhodla jsem se do toho nenutit, když mi nepřišly mateřské pudy. Mám synovce, nevlastní dceru, děti miluji. Je zajímavé, že v dnešní době je to pořád velké téma.”

Intimní scény mi nevadí

Točit začala až později okolo třiceti, i když na divadle působí od svých dvaceti. Nyní dotáčí druhou sérii úspěšného seriálu Sex O’Clock. „Točíme teď taková odvážnější scény. Měli jsme i intimního kouče, skvělé maskérky a make-up artistky. Seriál je pro mladé, kteří tam mají docela odvážné scény, kdy jsou nazí, v různých polohách a je tam všechno, co mohlo být kdysi tabu a nyní už není, ale pro herce to není jednoduché natočit. Dostali jsme intim kouče a je to jeden z mála českých projektů, kde jsem ho zažila,” říká herečka s tím, že s intimními scénami nemá problém, nestydí se, ale potřebuje se u toho cítit komfortně. „Každému herci, který má žárlivého partnera nebo partnerku, doporučuji vzít ho na natáčení. Okamžitě ho to přejde. Je to tak technické, já z toho měla zablokovaný krk, okolo je dvacet lidí a rozhodně to není nic hezkého. Stříkají na vás vodu, abyste vypadali zpocení a vám je přitom spíš zima. Rozhodně to není žádné vzrůšo,” směje se herečka.

Publikum na Listování musíte zaujmout

Kromě divadla a natáčení filmů jezdí s Lukášem Hejlíkem Listování. „Máte knihu a část jí zahrajete. Lukášovi chodí knihy, které jsou ještě před vydáním. Hráli jsme třeba i kuchařku, zahrát se dá všechno. Pro nás herce, kteří na tom děláme, je to obrovská výzva. Milujeme na tom tu autenticitu. V jedné knize můžu zahrát třeba 13 postav a do toho musím publikum zaujmout.Cílem Listování je, že čtení není nuda. Postup je ten, že si všichni přečteme knihu, Lukáš z toho pak vyseká to nejlepší a pak to zkoušíme,” popisuje Bučková s tím, že za den jsou schopni odjet třeba osm představení. „Dopoledne hrajeme pro první a druhý stupeň, večer pro dospělé. Mezitím si jdeme třeba lehnout, aby se zregenerovali hlasivky. Města střídáme, já žiju v autě, jsme takoví kočovníci.”

Speciální hraní zažívala 12 let i jako nemocniční klaun. Hrála pro seniory, ale i pro nemocné děti. „Může to vypadat, že tam jenom něco přinášíme, ale na geriatriích jsem zjistila, že i nemocní vám chtějí dávat. Je nutné to přijmout a vyslechnout, co vám chce říct. Je to oboustranný kanál, zpětnou vazbu tam máte hned,” vysvětluje Petra Bučková. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme