Dana Batulková: K tanci jsem si našla cestu, do StarDance bych šla klidně znovu

24. dubna 2024·Celebrity·Barbora Turková

Dana Batulková (Zdroj: Profimedia)

Podle svých slov dělá herečku omylem. Na zkoušky na DAMU šla vlastně tajně. Zabodovala díky přirozenosti a dnes patří ke stálicím českého filmu, televize i divadla. Hostem podcastu Trefa do Černé(ho) byla herečka Dana Batulková.

Seznam jejích rolí v seriálech, filmech i na divadle je ohromný. Přesto to mohlo být úplně jinak a my žádnou Danu Batulkovou nemuseli znát. „Život se mi otočil úplně naruby. Neměla jsem k herectví psychické předpoklady, protože jsem byla hrozný introvert a docela samotářka. Mluvila jsem potichu, měla jsem ohromný respekt k dospělým lidem. V pubertě jsem četla hodně poezii, což pro mě byla psychoterapie. Na škole jsme sice měli divadelní kroužek, ale nikdy by mě nenapadlo tam jít,” směje se Batulková.

Jako recitátorka básní se ale v pubertě dostala do divadla Viola. „Doma i ve škole mi říkali, jestli nechci zkusit zkoušky na konzervatoř. Šla jsem to zkusit a vzali mě, nikomu jsem o tom ale předtím neřekla, zkoušela jsem si to doma sama.”

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Youradio Talk (@youradio_talk)

Role si podle svých slov moc nevybírá, ale ráda má kultovní Comeback či film Vrať se do hrobu. „Comeback byl jediný sitcom, kde jsem se na sebe podívala, ale až po deseti letech. Dávali to zrovna v televizi, tak jsem to skoukla, ale přišlo mi, jak když se koukám na cizího člověka. Jinak se ale na sebe koukám nerada,” přiznává herečka. Comeback se měl opět vrátit. Vypadá to, že z toho nakonec sešlo. Docela jsme se na to těšili, protože to byla výjimečná práce a mě hrozně baví tenhle divný humor. Je škoda, že to nebude, protože se nás na to všichni ptali. Jasně, že by to mohlo být blbý, ale kdyby to bylo dobrý, tak by měla Nova hodně plusových bodů.

Herečka má dvě děti – Jakub i Mariana Prachařovi šli v rodičovských stopách a oba jsou umělecky nadaní. A se svou maminkou mají velmi dobré vztahy. Mariana, která se věnuje zpěvu, herectví a úspěšná je i na instagramu, s ní jezdí na společné dovolené. „Kuba šel v 19 na školu, bydlel s kamarády a u kluků jsou ty vztahy s rodiči trochu jiné. S Mari jsme pak byly samy a já si řekla, že musí mít hezký dětství a vzpomínky. Začaly jsme cestovat a vždycky v létě jsme musely někam odjet. Trochu jsem ji tím i trápila, ale dneska má k cestování kladný vztah. Nenutím ji, aby se mnou jela, ale ona sama chce, tak jsem ráda, že máme společné zážitky,” usmívá se Batulková.

Naposledy jsem se z bulváru dozvěděla, že jsem se vdala

Celá rodina je častým soustem pro bulvár. „Nečtu to, ale stejně se to k vám vždycky dostane. Naposledy jsem se z bulváru dozvěděla, že jsem se vdala. Prý jsme s přítelem měli krizi a pak jsme se tajně vzali,” směje se Batulková. V roce 2008 se zúčastnila i taneční soutěže StarDance, kterou s Janem Onderem vyhráli. „Našla jsem si k tanci cestu a klidně bych do toho šla znova. Je to hrozně dobrý pocit, že to tělo pořád funguje. Nedávno jsme měli ples ve Zlíně, kde s námi byla i Pavla Tomicová, která po StarDance nikde netančila. Znova to oprášili a je furt dobrá,” vzpomíná Dana Batulková.

Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk.

Celebrity - další články

Doporučujeme