Marta Jandová: Baví mě tvořit, nechci na to vydělávat. Je spoustu věcí, na kterých prodělávám

18. listopadu 2023·Celebrity·Barbora Turková

Marta Jandová (Zdroj: Profimedia)

Marta Jandová je skvělá zpěvačka, moderátorka, spisovatelka a také herečka. A je k nezastavení, neustále v pohybu. S Luckou Černou si v podcastu Trefa do černého povídala nejen o pořadu Jandovic, ale i o svém nabitém životě.

Dřív jsem byla pořád na cestách, a čím jsem starší, tím méně to mám ráda,” vysvětluje Marta Jandová zajímavý paradox rockerky a milovnicí domácí pohody. „Mám kapelu tady v ČR a v Německu a kvůli vystoupení, které má hodinu a půl jsem někdy i dva dny na cestách. Většinou tam nelétá letadlo, takže jedu vlakem, dvakrát přestupuju, všechno mě bolí a chci být doma. Než jsem se vdala a měla dceru, tak jsem byla jak dub; kořeny plandaly všude možně a byla sem trochu vykořeněná. Teď se mi ho povedlo zakořenit a od té doby nerada cestuji, a když už, tak jen společně,” říká zpěvačka a dodává, že zahradkáření jí uklidňuje a ruce v hlíně jí pomáhají srovnat psychiku.

View this post on Instagram

A post shared by Marta Jandová – Zpěvačka (@marta.jandova)

Pořad Jandovic dělá se svými macechami – Alicí a Martinou a všechno si dělají sami. „Většinou to vymýšlím já, máme profi kameramana a střihače, ale občas si to točíme i sami. Dělali jsme různé výjezdy, protože být pořád na zahradě by lidi nebavilo. Měli jsme díl i o otužování, o změnách interiérů.” Pořad je zatím jen na youtube, nabídka od televize zatím nepřišla. „Bylo by to moc hezký, protože víc sledujících, třeba i nějaké peníze. Jen se bojím, že jakmile je to v televizi, tak musíš někoho poslouchat, někdo ti do toho kecá a už máš větší zodpovědnost. Už bychom neměli tu svobodu, co máme teď a už by to nebylo to naše,” myslí si Jandová, která je neskutečně akční a neustále vymýšlí, co dál. „Před pěti lety mě oslovil s jednou nabídkou jeden pán. Já mu tenkrát řekla, že ne a teď jsem po pěti letech připravená. Chtěla bych propojit inteligentního člověka s mladým trhlým člověkem, s hudbou a dělat to v nějakém super prostoru, kde by se dalo spoustu věcí promítat a bylo by to interaktivní. Bude to za rok, ale ještě o tom nemůžu mluvit,” směje se Jandová.

Sam přiznává, že jí baví tvořit. „Nechci na tom vydělat, na to dělám instagram nebo zpívám. Dělám spoustu věcí, na kterých prodělávám, třeba Jandovic nebo tyhle rozhovory. Chci to mít trochu vědeckého, protože si myslím, že věda je úžasná věc a hrozně mě to baví, i když o tom nic nevím. Hrozně by mě to ale bavilo propojit to s moderním světem.” Její německá kapela Die Happy slaví třicet let a k této příležitosti si společně nadělí nové album. „My jsme trochu opožděný. Narozeniny jsme měli 12. září, kdy jsme před těmi třiceti lety řekla, že teda v té kapele zpívat budu, i když jsem strašně nechtěla být zpěvačkou, ale tlumočnicí. Plánujeme jet příští rok i turné po Německu, Rakousku a možná i Švýcarsku.

Za osud si může každý sám

Její pracovní diář je hodně nabitý. Nyní aktuálně porotcuje v soutěži Česko Slovensko má talent a dá se říct, že rozhoduje o osudu lidí. „Za osud si může každý sám. My je můžeme buď popostrčit nebo jim říct, že to nemá cenu. Na Talentu většinu lidí pustíme dál, ale pak se rozhodujeme a dál jich vlastně pustíme hrozně málo a už jim to nemusíme vysvětlovat. Líbí se mi, že je to hrozně pozitivní show a motivujeme je. Talent nemá hranice, líbí se mi, že tam chodí lidi, který nechtějí vyhrát, ale třeba jen motivovat ostatní,” vysvětluje princip zpěvačka.

Sama si ale nedovede představit, že by do podobné talentové show šla. „Jsem hrozně stydlivá. Jako zpěvačka tolik ne, ale jako moderátorka hrozně. Jsem ráda, že ve studiu nemáme kamery. Už to nějakou dobu dělám, ale představa třeba moderování večírku je pro mě horor. Vždycky manažerce řeknu, ať jim řekne, že nemůžu nebo že si za to beru hrozný prachy, aby mě nevzali,” přiznává otevřeně. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme