Matěj Ruppert: Na StarDance vzpomínám rád, bylo to hezké období. Nikdo nechce vypadnout jako první

27. října 2023·Celebrity·Barbora Turková

Matěj Ruppert (Foto: Frekvence 1)

Zpěvák, příležitostný herec, skvělý kuchař, showman a také tanečník. To všechno je Matěj Ruppert, který byl dalším hostem pořadu Trefa do Černého u Lucie Černé. Probrali jeho život s ADHD, proč se nestal učitelem a také, jak vzpomíná na účinkování v pořadu StarDance.

Málokdo to ví, ale Matěj Ruppert vystudoval střední pedagogickou školu. Učitelem ve školce ani vychovatelem na internátu se ale nikdy nestal, dokonce ani nehrál učitel. Jak sám ale říká, pokud by se tak stalo, byl by přísný. „Měli jsme ve škole i praxe, v družině nebo ve školce, takže tu zkušenost mám. A ona způsobila to, že se tomu nevěnuji, protože on si to člověk neumí představit, jaké to je mít na starosti několik hodin třeba 30 dětí.Je to fyzicky i psychicky náročné povolání, který opomíjíme. Učitele vlastně začneme řešit až od základky. Zároveň ale období ve školce je jedno z nejdůležitějších pro to, jací pak jsme a my to to jako společnost hrozně flákáme. A to nemluvím jen o platové stránce. Jedna z věcí, která se po revoluci napříč politickým spektrem, je školství; hrozně nám ujel vlak. Měnit školský systém je běh na dlouhou trať, je to složité a je nutné, aby došlo k domluvě politických stran, aby s tím něco udělali. Politici ale nejsou schopní se domluvit na bohužel jednodušších věcech,” komentuje zpěvák.

View this post on Instagram

A post shared by Matěj Ruppert (@ruppertmatej)

Ruppert měl jako dítě ve škole ale docela problémy. S ADHD si učitelky nevěděly rady, ale nakonec se zpěvák dostal k doktoru Matějíčkovi. Tohle setkání mu změnilo život. „On to s dětmi opravdu uměl. Moje maminka byla zoufalá z toho, jak si mě přehazovali nejrůznější poradny a chtěla to zastavit. Matějíček byl jedním ze zakladatelů SOS vesniček a věnoval se opravdu vážným případům poruch chování. Kamarádi se z nás bohužel nestali, ale jeho zpráva o mému stavu učinila přítrž toho, jak si mě přehazovali. Ve zprávách z poraden se mluvilo o tom, že bych měl chodit na zvláštní školy a mít medikaci. Slovo doktora Matějíčka platilo skoro více, než ministra školství a Matějíček řekl, ať si medikaci vezmou učitelky a o děti se začnou pořádně starat,” usmívá se Ruppert, který s poruchami chování přestal bojovat v páté třídě.

Aktuálně se na České televizi rozjela už 12. řada StarDance. V roce 2013 taneční soutěž absolvoval i Ruppert, a jak sám říká, šel by do toho znova. „Vzpomínám na to rád, bylo to hrozně hezké období mého života. Prožil jsem několik měsíců tvrdé práce. Potkal jsem se teď s Evou Adamczykovou a Vávrou Hradílkem, kteří jsou profesionální sportovci a oba mi řekli, že je to peklo. Je to náročný, ale když se pak člověk probere z těch příšerných fyzických mrákot, tak se pak dostane do fáze, kdy už to tolik nebolí a vlastně ho to začne bavit. Skloubit s prací se to dá, kapela má u mě vždycky přednost. S klukama a manažerem jsme se tak domluvili, že koncerty byly v pátek a ve čtvrtek,” vzpomíná Ruppert, který s Alicí Stodůlkovou tehdy skončili na čtvrtém místě. „Šel jsem kolo od kola. Často ani není důležité, jak ten člověk tancuje, protože to je o tom, jak působí na televizní diváky, protože rozhodují oni. Je to ale průměr přízně diváků a bodů od poroty, což je dobrý. Nikdo ale nechce vypadnout jako první, to je hrozně nevděčné. Každé další kolo byl bonus.

Když mi Bruno Mars zavolá, tak mu ne, neřeknu

S kapelou Monkey Bussiness hraje už 23 let. „Co se hudebních nápadů, je tam hrozně důležitý Roman Holý. Mě samotného udivuje, co všechno dovede vymyslet. Začínáme nyní pracovat na nové desce, která bude celá v češtině. Bavíme se o tom, jaké by měly být texty. Teď se na to období, kdy budeme připravovat desku, hrozně těším,” usmívá se zpěvák, který jak sám říká, má celou armádu jmen, se kterým by chtěl pracovat. Vysnil jsem si George Michaela, když ještě žil. A i když jsem věděl, že je to zbytečné, tak jsem tomu věnoval spoustu času a energie a snažil jsem se s ním zkontaktovat. Dostal jsem se k jeho osobní asistence, která řídila jeho celý život a byla nadšená. Bohužel mi říkala, že je George dost náladový a hledala příležitost, jak mu to navrhnout.On ale za nějakou dobu zemřel, takže na to bohužel nedošlo. Může se to ale podařit s někým jiným. Když mi Bruno Mars zavolá, tak mu ne, neřeknu,” směje se Matěj Ruppert. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

 

Celebrity - další články

Doporučujeme