Míša Maurerová: Jsem veselý klaun. Čím více trápení zažívám, tím více mám potřebu ukazovat, že naděje pořád existuje

11. září 2023·Celebrity·Barbora Turková

Michaela Maurerova (Zdroj: Profimedia)

Nepřeberné množství energie, neustálý úsměv na rtech a pozitivní nálada za všech okolností. Tak všichni znají herečku a moderátorku Michaelu Maurerovou, se kterou si Lucie Černá povídala o energie a i o sociálních sítích, upřímnosti i o dětech.

Sama přiznává, že se ve svém věku stále nenaučila přijímat komplimenty. Když jí někdo pochválí, že vypadá mladě, shodí to vtípkem. „Nemyslím si, že mám elixír mládí. Vevnitř se pořád ale cítím jako patnácka, což může být někdy na škodu, hlavně v přítomnosti mých dětí. Už ale cítím, že to povoluje a že přechod je za dveřmi a to ženu, od které se očekává, že bude vypadat dobře, trochu zabolí. Občas si říkám, co ještě můžu nabídnout,” přiznává herečka otevřeně s tím, že dnes na staré lidi dívá už jinak, než když jí bylo dvacet.

Je o ní také známo, že je velmi energická a veselá, ale sama dodává, že ne vždy taková je a že je to pro ní někdy spíše prokletí. „Jsem takový veselý klaun. Čím více trápení zažívám, tím více mám potřebu ukazovat, že naděje pořád existuje a že je dobré si to udělat vždycky hezký. Mám potřebu a cítím puzení být veselá a udělat to lidem okolo příjemný. Částečně je to tím, že mám ráda, že chci, aby mě lidi měli rádi a přijali mě. Už to není tak intenzivní a nedělám to za každou cenu a u každého. Cítím zodpovědnost, že se to ode mě očekává. Ne vždy se mi to ale vrací, takže už s tím šetřím, hlavně u lidí, který mi to nevrací,” říká Maurerová s tím, že už pochopila, že to není to nejdůležitější a že už  ví, co jí dodává energie. Je to hlavně příroda, klid, les, hory a samota a přátelé. „Jsem fatální ve všech pozicích. Když jsem šťastná, tak jsem maximálně šťastná. Když jsem nešťastná, tak jsem maximálně nešťastná.

Chci, aby ostatní věděli, že nejsem dokonalá

Upřímnost k sama sobě je podle známé herečky velmi důležitá. „Sociální sítě mě baví a trávím u nich dost času, ale štve mě, jak divný obraz dávají do našich životů a do mezilidských vztahů. Všichni mají pocit, že život je to, co teď sdílím. Spousta dospívajících, kteří neví, co a jak, mají pocit, že tohle je ta realita. I já mám občas ty dny, kdy sem ošklivá na gauči a vidím své dokonalé kolegyně, jak všechno stíhají a mají skvělý život,” vysvětluje Maurerová to, proč na instagramu občas sdílí i ty nehezké věci. „Chci, aby ostatní věděli, že to máme všichni stejně. To, že mě lidé vidí v seriálu nebo moje hezký fotky, neznamená, že jsem pořád dokonalá. Ty věci prožívám úplně stejně a možná ještě intenzivněji, protože je před tou veřejností musím skrývat, protože se ode mě jistá dokonalost očekává. Mám problémy; prožívám krize a pochybnost sama o sobě.

View this post on Instagram

A post shared by Michaela Maurerová (@michaelamaurerova)

Herečka má nyní partnera, ale jak sama říká, neukazuje ho veřejně, protože si to on sám nepřeje. „Nechce být součástí mojí práce a já ho nenutím, i když bych ho ráda ukazovala, protože je to krásný chlap,” směje se. Za sebou má těžký rozvod, její čtrnáctiletá dvojčata s ní nyní nebydlí. „Nesu to těžce. Jedna z mých 13. komnat je tohle. Kdybych měla seřadit všechny svoje role, tak být mámou je pro mě na prvním místě. Já jsem dětem slíbila, že o tom nebudu mluvit. Rozvod byl bolestivý a dlouhý, celý to skončilo až před půl rokem. Měli jsme jiný pohled na to, jak děti máme vychovávat a jak máme fungovat. Nebyli jsme schopní se dohodnout, tak musel přijít soud. Já i děti jsme byli přesvědčeni, že by to mělo být nějak uspořádané. Můj bývalý manžel měl jinou představu a ta první sekvence trvala šest let. A pak to začalo nanovo. První roky života je pro tebe celý svět maminka a tatínka objevují až později. Moje děti ho objevili bezpodmínečně a potřebovali se od té mámy oddělit a překousat tu pupeční šňůru. Je to bolestivé téma,” přiznává otevřeně.

S bývalým manželem se jim to ještě nepodařilo. „Za sebe můžu říct, že na tom pracujeme.” Momentálně se s dětmi nevídá. „Podnikla jsem všechny kroky k tomu, abychom se viděli, ale nyní jsme v situaci, kdy to odmítají a mě nezbývá nic jiného, než to respektovat a dělat to, co je pro mojí povahu těžké a to nedělat nic. Je to pro mě největší výzva v mém životě.Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme