Monika Absolonová varuje před domácími porody. Maminky zpěvačku kritizují

26. srpna 2019·Celebrity·Karolína Stránská

Zdroj: Instagram Moniky Absolonové

Alternativní způsoby rození i samotné výchovy dětí se stávají čím dál tím rozšířenějšími. Mnoho maminek se rozhodují rodit doma, ale ne vždy to dopadne dobře. Na nedávné úmrtí novorozence reagovala na sociálních sítích Monika Absolonová.

Při domácím porodu zemřel o víkendu na Plzeňsku novorozenec. Zdravotníci byli přivoláni k resuscitaci novorozeného dítěte. Ačkoliv se ho desítky minut pokoušeli oživit, lékařka musela u miminka konstatovat smrt. O život dítěte bojovali dva lékaři, na místo dorazila sanitka i vrtulník. Do nemocnice byla k ošetření převezena i matka, ale další detaily policie neuvedla.

K tomuto nešťastnému případu se vyjádřila zpěvačka Monika Absolonová, která sama je maminkou dvou chlapců. “Teď jsem četla o úmrtí miminka při domácím porodu. Pokud tady mám těhotné maminky, které o domácím porodu uvažují, prosím, nedělejte to,” uvedla zpěvačka.

Dále uvedla, že v současné době je zbytečné takhle riskovat. Nabádá maminky, aby si našly vhodnou nemocnici a lékaře, kteří jim vyjdou vstříc.  “Je mi z toho úplně zle. Kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, nepřežila bych ani já, ani brácha. Jak jsem jí vděčná, že neměla takhle debilní nápady. To samé naši kluci,” dodala.

Ačkoliv s ní mnoho maminek v komentářích souhlasilo, našlo se i mnoho těch, které svobodná rozhodnutí maminek hájí.

“Přijde mi to jako každého rozhodnutí ? .. Děti umírají doma i v porodnici. Proto bych nikdy nikomu napsala “nedělejte to”. Porod je intimní věc a žena ví a cítí nejlíp jak na tom miminko je a co spolu dokáží. Neodsuzuji porody doma,” uvedla jedna ze sledujících.

View this post on Instagram

Ted jsem cetla o umrti miminka pri domacim porodu…???pokud tady mam tehotne maminky, ktere o domacim porodu uvazuji, prosim nedelejte to!!!!!!!!!!! to riziko je obrovske a uplne zbytecne. Obzvlast v dnesni dobe! Najdete si nemocnici, lekare, kteri Vam vyjdou vstric, ale tohle ne. Je mi z toho uplne zle. Navic, kdyby se moje mamka rozhodla rodit doma, neprezila bych ani ja, ani bracha… jak jsem ji vdecna, ze nemela takhle debilni napady?????? to same nasi kluci… jsem vdecna Mudr. Vlkovi a jeho kolegum za kluky??????❤️❤️❤️mluvit o porodu je intimni, ale nezlobte se, ja musela.

A post shared by Monika Absolonova (@monika_absolonova) on

“Dřív se rodilo doma, protože neexistovaly porodnice a z deseti dětí polovina umřela. To asi těm biomatkám nedochází. Porody doma jsou velké téma a chtělo ho asi větší osvětu,” argumentuje jiná ze sledovatelek.

“Víte jak to doopravdy bylo? Nebo máte jen nepodložené informace z médií? Podobná zpráva tu byla i nedávno a kolik z vás ví, že už se jednalo o porod mrtvého miminka, rodiče o tom věděli a chtěli jej porodit doma, aby se s ním mohli v klidu rozloučit. O tom už se potom na internetu nepsalo. O zpackaných porodech v nemocnicích se taky většinou nepíše a přitom jich je spousta. Všem ženám, které chcete rodit doma přeji mnoho sil, nenechte s odradit takovými příspěvky,” vyjádřila se k domácímu rození jiná.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme