Nová hvězda českého filmu. Kdo je Simona Peková a jaká tragédie ji potkala?

13. března 2024·Celebrity·Redakce

Simona Peková (Zdroj: Frekvence 1)

Úspěch se dostavil až skoro na konci její kariéry. Herečka Simona Peková se stala hvězdou předávání Českých lvů a zaslouženě si došla pro ocenění nejlepší herečka v hlavní roli za film Přišla v noci. Její život je ale pořádná horská dráha.

Simonu Pekovou až do filmu Přišla v noci znali jen diváci brněnského HaDivadla. Český film díky tomuto snímku objevil velmi zajímavou herečku. Ta má za sebou i jednu velkou tragédii, která ji potkala, když byla ještě dítě. Lubomír Vidlák (†29), Simonin biologický tatínek byl herec a scénograf. Rodina bydlela na herecké ubytovně; bytů bylo v 50. letech málo a nebyly na něj peníze.

24. července 1958 se šel osprchovat, což se mu stalo osudným. Z průtokového ohřívače ucházel plyn a herec se tak v koupelně otrávil. Když ho našli, nebylo mu pomoci. Malé Simonce byly teprve tři roky. I když se maminka divadlem neživila, byla nadšenou ochotnicí. Poznala třebíčského lékaře Richard Peka, znovu se vdala a narodil se jim syn Richard. Lékař Simonu adoptoval a ona tak získala jeho jméno.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Český lev (@ceskylev)

Herečka šla pak ve stopách předčasně zesnulého otce. Vystudovala JAMU, pak přešla do Divadla na provázku a od roku 2007 je stálou členkou HaDivadla. Ve filmech a seriálech se už objevila; Nuda v Brně, Zapomenuté světlo, Dědictví aneb Kurvahošigutntag a v seriálech Dáma a král, Vinaři a Četnické humoresky, hlavní role ji ale míjely. To se změnilo až snímkem Přišla v noci. „Je to jeden z největších zážitků v mém životě. Mám na krajíčku, ale to ženě mého věku odpustíte. Jsem žena epická a miluji potlesk,“ svěřila se, když přebírala sošku Českého lva.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme