Propadák nebo úspěch? Zpěvačka Aiko rozdělila Česko, navzdory protestům uspěla kráska z Izraele

10. května 2024·Celebrity·Redakce

Aiko (Zdroj: Profimedia)

Zpěvačka Aiko se do finále na Eurovizi nedostala. Ale její vystoupení i tak budí spoustu kontroverzních debat. Někteří nechápou, co to mladá zpěvačka na pódiu předvedla, jiní jí brání. Eurovize vyvolala další nečekané situace ohledně izraelské krásky.

Čtyřiadvacetiletá zpěvačka se do finále Eurovize nedostala a její píseň Pedestal skončila v semifinále. Na sociálních sítích se strhla lavina komentářů. Letošní ročník se koná ve švédském Malmö, ale rodačka z Ruska svou tvorbou nezaujala a skončila možná až zbytečně brzy. Do finále se probojovaly Lotyšsko, Nizozemsko, Rakousko, Norsko, Izrael, Řecko, Estonsko, Švýcarsko, Gruzie a Arménie.

Píseň doprovázela celá řada tanečních choreografií a pyrotechnických čísel, i tak se ale se zlou potázala. A to především na sociálních sítích, kde se publikum rozdělilo na dva tábory. „Jedním slovem bizár. Proč zastupuje naši zem – stejně jako loni, kdy nás zastupovaly jakési mezinárodní ženštiny  (skupina Vesna, pozn.red.), na kterých byly asi nejpodivnější ty umělé copy – a´ la “Marfuša z Mrazíka” – to nelze pochopit,“ napsal jeden z uživatelů. „Nechápu, jak něco tak… Ani nenacházím slov, může reprezentovat ČR? Co je to za odpad, někomu se to líbí?“ zeptal se další.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eurovision Song Contest (@eurovision)

Ne všechny komentáře byly ale takhle drsné, našli se i tací, kteří Aiko obhajovali a kterým se její vystoupení líbilo. „Aiko byla dobrá. Jsem potěšen, že se tu objevuje nová mladá krev,“ myslí si jeden z nich. „Vedla si dobře a její píseň miluji, ale tenhle ročník je silný,“ uvedl další. Eurovize vyvolává letos hodně pozornosti. O tu největší se postarala izraelské zpěvačka  Eden Golan a píseň Hurricane.

Kvůli ní se ve Švédsku protestovalo zhruba 10 tisíc, kteří odmítají současnou izraelskou operaci v Pásmu Gazy. Do města proto byli povoláni policisté i z Dánska a Norska, aby posílili místní složky. Při vstupu do arény tak čekaly diváky velmi přísné kontroly.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme