Sestra Jakuba Voráčka trpí nevyléčitelnou nemocí. Drží se, ale stavy pacientů se zhoršují

29. dubna 2024·Celebrity·Redakce

Jakub Voráček (Zdroj: Profimedia)

Na první pohled to vypadá, že známý hokejista Jakub Voráček má všechno, co si kdy přál. Za sebou má úspěšnou kariéru, platil za jednoho z nejoblíbenějších hráčů, hokejem si vydělal miliony. Nyní se ale vyjádřil o své sestře Petře, která trpí nevyléčitelnou nemocí.

Šok, rána a otázky “proč zrovna my?” To byly jistě první myšlenky, které napadly dnes již bývalého hokejistu Jakuba Voráčka, když se před lety dozvěděl, že jeho sestra Petra trpí roztroušenou sklerózou, zákeřným onemocněním, které se v současnosti zatím nedaří plně vyléčit. I proto založil Nadaci Jakuba Voráčka, která se pacientům s touto nemocí věnuje.

Sám se o tomto tématu rozhovořil pro web eXtra.cz. Poté, co byla diagnostikována moje ségra s roztroušenou sklerózou, procházela různými vyšetřeními. Zjistil jsem, jaké ti pacienti mají podmínky, a uvědomil jsem si, že těm pacientům není věnována taková pozornost a péče. Přitom oni to potřebují nejvíc. Mozek vám funguje, ale tělo ne,” svěřil se sportovec s tím, že jeho sestra je na tom v tuhle chvíli docela dobře.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nadace Jakuba Voráčka (@nadace_jakuba_voracka)

Sám ale ví, že příznivý stav není napořád. „Ale je pravda, že ti pacienti se prostě zhoršují. Já jsem těch pacientů poznal už hodně a to nezastavíte. Šla dolů i psychicky, a tak jsme se rozhodli, že těm pacientům zajistíme i psychoterapii,“ přiznal otevřeně. Sám dodává, že to pro něj i jeho rodinu byl obrovský šok. „Byl jsem v takovém tom největším rozkvětu a jí diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Využil jsem tu pozornost okolo sebe,” popsal začátky sestřiny nemoci.

Celebrity - další články

Doporučujeme