Smutná zpráva! Zemřela herečka Jana Hlaváčová, bylo jí 85 let

14. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Po letech těžké nemoci zemřela dnes herečka Jana Hlaváčová (†85). Posledních několik let nevycházela, trpěla bolestmi nejen fyzickými, ale i duševními a byla odkázána na pomoc druhých. Bylo jí 85 let.

V neděli ráno přišla smutná zpráva. Ve věku 85 let zemřela herečka Jana Hlaváčová, která se v posledních letech potýkala s Parkinsonovou chorobou. Krátce před půlnocí ze soboty na neděli zemřela Jana Hlaváčová,“ potvrdil Blesku mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. Hlaváčová ztvárnila desítky rolí, jak v divadle, tak ve filmech či v seriálech. Hrála v Národním divadle i Divadle na Vinohradech. 

Všichni si jistě pamatují její Toničku ze série o Básnících. Díky zajímavému hlasu se prosadila v rozhlase i dabingu a své herecké zkušenosti předávala i studentům na DAMU. Před kamerou se naposledy objevila v roce 2011 v dramatu Viditelný svět. Herečku poslední roku sužovala Parkinsonova choroba, která jí připravila o hereckou kariéru. K nemoci se následně přidaly i deprese a od roku 2013 se přestala objevovat na veřejnosti.

Jejímu zdravotnímu stavu nepomohla ani smrt milovaného manžela Luďka Munzara (†85) v roce 2019. Herečka tehdy ztratila vůli žít. Nemám chuť chodit ven. Nechci. Stejně jako už nemám chuť s nikým mluvit. Za prvé se mi občas komunikuje velmi těžce a za druhé jsem se toho v životě namluvila až až. Bylo to moc hezké, ale bylo toho dost, jak se říká. Já teď už chci jenom v klidu dožít,“ prohlásila odevzdaně.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme