Šokující odhalení. Zemřela hvězda televizní reklamy Horst Fuchs (†77)

14. prosince 2023·Celebrity·Redakce

Horst Fuchs (Zdroj: Profimedia)

Pro mnohé byl symbolem televizní reklamy, který brzy ráno vyplňoval svou propagací výrobků pauzy mezi pořady. Nyní se svět dozvěděl o tom, že zemřel Horst Fuchs (†77). Nutno ale dodat, že se o této informaci veřejnost dozvěděla až pět měsíců po jeho skonu.

Charismatický prodejce dokázal zvědavým divákům prodat téměř cokoliv. Od nožů, po prsteny, přístroje do kuchyně, šperky i autokosmetiku. Často po jeho proslovu a neskutečném přívalu energie si diváci opravdu něco zakoupili, i když to často vůbec nepotřebovali. Díky jeho nadšení zkrátka měli pocit, že danou věc musí mít.

Oblíbený moderátor se ale s rozmachem internetu stáhnul do soukromí, které si velmi střežil. Letos 11. července zemřel ve věku 77 let. Zpráva o jeho skonu se objevila na stránkách rakouské pohřební služby Benu.at. „24. dubna 1946 – 11. července 2023. S láskou a vděčností. Truchlící rodina,“ uvedla jeho rodina stručně.

To, že se informace na veřejnost dostala až pět měsíců po jeho skonu, bylo právě tím, že si Fuchs striktně hlídal soukromí. Nikdy také nedával rozhovory, nenatočil nikdy žádný film a nikdo ani nevěděl, zda má manželku či děti. I když v médiích vlastně pracoval, neměl je rád.  I zpráva o jeho smrti proběhla prakticky bez povšimnutí.  Štěstí měla před lety TV Nova, které rozhovor dal a popsal, že třeba zlaté prsty byly nedílnou součástí jeho osobnosti.

Scénáře ke svým reklamám si často vymýšlel sám. Byl to právě on, kdo přišel se smažením vajíček na kapotě auta, což bylo považováno ze jeden z nejgeniálnějších momentům v jeho reklamách. Nikdo ve studiu o tom totiž dopředu nevěděl. Televizní reklamy z něj udělaly hvězdu nejen v domovském Německu, ale i v sousedních zemí a zemích bývalého východního bloku. Spoty se ale vysílaly třeba i v Indii.

Celebrity - další články

Doporučujeme