Video z výslechu Aleca Baldwina bezprostředně poté, co zastřelil kameramanku

28. dubna 2022·Celebrity·Redakce

Herec Alec Baldwin. (Foto: Shutterstock)

V říjnu loňského roku se stala během natáčení westernu Rust tragédie přímo na place. Herec Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. V pistoli, která sloužila jako rekvizita, měly být slepé náboje. Americká policie zveřejnila video z úplně prvního výslechu herce. Informovalo o tom Sky News.

V první řadě chtěl herec vědět, zda je z něčeho obviněn, načež byl policisty ujištěn, že ne, že se jedná o standardní postup a musejí ho vyslechnout. ” Jen formalita,” říkali. Baldwin se snažil především vysvětlit, že zbraň neměla být nabita ostrými náboji, ale slepými. “Po obědě mi zbrojířka dala pistoli, ve které měly být slepé náboje. Vždycky to tak bylo. Pomalu jsem tasil, otočil se a zbraň vystřelila! Rána, ona (kameramanka) šla k zemi, on (režisér Souza, postřelený do ramene) taky. A křičí: Ježíši Kriste!” popisuje rozrušený herec.

Žena, která pistoli nabíjela, je 24letá Hannah Guttierez Reedová. Později se ukázalo, že vedle připravených slepých nábojů bylo i několik ostrých. Po této události se Baldwin zhroutil a chtěl ukončit svou hereckou kariéru. Letos se však k natáčení vrátil.

Manžel zastřelené kameramanky s hercem nejprve sympatizoval. Pak ho ale pohoršilo to, jak Alec veřejně popisoval její smrt a snažil se vinu hodit na jiné lidi. Rozhodl se tedy, že ho zažaluje a s ním i další členy štábu za zabití z nedbalosti. Alecovi tedy hrozí až 18 měsíců za mřížemi a pokuta ve výši 114 000 korun.

Dále byla při výslechu řeč o vědomí ostrých nábojů v pistoli.

Viděl jste náboje ve zbrani?

AB: “Ne.”

Viděl jste, jak vypadají?

AB: “Viděl jsem, jak je zbrojířka nabíjí. Viděl jsem to mockrát.”

A přímo ty náboje, ty jste si prohlédl?

AB: “Ty slepé náboje vypadají při pohledu na bubínek zbraně stejně… Promiňte, jsem velmi rozrušený.”

Celebrity - další články

Doporučujeme