Kapela Elán je zpět! Po pěti letech vydává novou píseň

8. května 2024·Hudba·Redakce

Elán (Foto: Archiv kapely Elán)

Legendární skupina Elán rozhodně elán neztratila a připravila si pro fanoušky parádní novinku. Kromě koncertů, které kapela chystá v Praze a Bratislavě, totiž vydala novou píseň jménem Znova sa ma dotkni. Ta skupinu posouvá trochu jiným směrem, ale zároveň si udržuje typicky elánovskou atmosféru.

Kapelu Elán není třeba představovat. Vznikla v roce 1968 a do povědomí se dostala v osmdesátých letech hitem Kaskadér, který stále patří mezi populární písničky. Jožo Ráž, lídr kapely Elán, prozradil, že i po tisících vystoupeních, plno nadupaných hitech a celkově obdivuhodné kariéře stále cítí to stejné vzrušení. „Když jdu do studia, je to stejné jako před dvaceti lety. Takže jediné, v co je třeba doufat, je, že to bude i nadále fungovat,“ prozradil zpěvák.

Nová skladba Znova sa ma dotkni má všechno, co fanoušci kapely už léta oceňují. Kvalitní hudbu, silný a výpovědní text i příběh, se kterým se může ztotožnit doslova každý. Autorem hudby je dlouholetý člen Elánu Ľubo Horňák, který ve skupině hraje na klávesové nástroje. Text napsal jeden z dvorních textařů kapely Juraj Soviar. „Nechci znít pateticky, ale je to určitě moje nejosobnější písnička. Pokud pomůže vám, tak jak pomohla mně, tak pak žádná ztráta není ztrátou a v životě nic neskončilo,“ řekl Horňák na adresu písně Znova sa ma dotkni.

Zajímavostí je, že Elán vydal do roku 2019 patnáct studiových alb. To poslední se jmenuje Nejvyšší čas. Od té doby si dali od tvoření a živých vystoupení pauzu. O velké popularitě hitů legendární kapely svědčí také obrovský zájem o jejich koncerty. Během pár měsíců se jim podařilo více než rok před termínem dvakrát za sebou vyprodat Zimní stadion Ondřeje Nepely v Bratislavě a dvakrát pražskou O2 arenu.

Hudba - další články

Doporučujeme