Máte hodně vlašských ořechů? Poradíme vám, jak na nich vydělat!

14. října 2016·Jídlo a pití·Redakce

Letos se vám urodilo? Máte tolik vlašských ořechů, že už nevíte, co s nimi? Co takhle na nich vydělat? Výkupny za ně nabízejí kolem 100 korun za kilogram.

Sezóna vlašských ořechů v tomto období vrcholí, ale vy už nevíte, co s nimi? Buď si je můžete schovat na vánoční pečení, zavařit je, jíst je na snídani, k obědu i večeři, nebo na to můžete jít fikaně a na oříškách něco vydělat.

Každoročně je vykupují specializované výkupny, cukrárny nebo soukromé firmy. Zkuste je nabídnou napřímo v cukrárně nebo pekárně, která nabízí pečení vánočního cukroví. 

Jedním z největších odběratelů vlašských ořechů je firma OVO – IMONT, spol. s. r. o., která se zabývá nejen výkupem ořechů, ale i jablek a dalšího ovoce. Svoje pobočky má v Brně, Prostějově, Přerově nebo Vyškově.

Jádra vlašských ořechů celoročně vykupuje i společnost Drago, spol. s. r. o. Ta vyloupaná jádra vykupuje za 80 Kč za kilogram, o 20 Kč víc vám dá za půlky jader.

Ceny za výkup vyloupaných jader se obvykle pohybují okolo 100 až 120 Kč za kilogram. Ořechy ale musí být dobře vysušené.

Prodat je také můžete konkértním zájemcům prostřednictvím online bazarů. Tam za ně můžete dostat až 150 Kč za kilogram.

 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme