Trendy účes roku 2024. Seznamte se s bixiem, který dominoval hlavně v 90. letech

5. ledna 2024·Koktejl·Redakce

Princezna Diana (Zdroj: Profimedia)

S novým rokem přichází i příval trendů, které ovládnou následujících dvanáct měsíců. A co se týče účesů, zřejmě to bude tzv. bob a celkově krátké sestřihy. Bob byl trendy především v devadesátých letech, který se teď ale opět vrací.

Loňskému roku dominoval tzv. bob haircut, který se často objevoval na sociálních sítí. Navíc je velmi snadný na údržbu a skvěle vypadá. Jde o krátký sestřih vlasů, které sahají zhruba po krk a lemují čelist. Je to velmi univerzální sestřih, takže sluší téměř každému tvaru obličeje.

Navíc existuje hned několik variant. Francouzský je s ofinou, italský má sexy hravé konečky. Zvolit můžete i lob, tedy delší mikádo či shob, což je něco mezi bobem a lobem. Podle kadeřníků budou ženy letos volit právě tyto kratší, praktičtější varianty.

View this post on Instagram

A post shared by КУРСЫ ОНЛАЙН ЖЕНСКИЕ СТРИЖКИ УКЛАДКИ (@nata_zhowner)

Někdo tomuto účesu říká krátký bob, někdo si hned vybaví princeznu Dianu či Victorii Beckham. Obě ženy tento typ nosily velmi rády. „Jsem kadeřníkem kovaným v 90. letech v Londýně. Když jsem pracoval v salonu, všechny ženy chtěly krátké střihy – moderní střihy. A jejich návrat je teď masivní,“ řekla Antoinette Beenders, víceprezidentka vlasové společnosti Aveda. „Myslím, že lidé mají dost hranatosti bobu, a co je opak čtverce? Kulaté střihy,“ dodává.

Jestliže chceme tento trend nějak pojmenovat tak se mu říká bixie. Je to krátký střih, kde jsou vlasy vepředu krátké a vzadu delší. „Je to kratší rozčepýřenější bob se směsí vrstev, které mu dodávají rozměr a texturu,” tak jej popsal stylista celebrit Andrew Fitzimons. Tento účes byl u dam velmi populární. Kromě Diany a Victorie, jej nosily třeba Winona Ryder, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Meg Ryan, Rachael Leigh Cook, Neve Campbell, Drew Barrymore nebo Natalie Imbruglia.

Koktejl - další články

Doporučujeme