Pes ujel na cestě domů přes sto šedesát kilometrů v taxíku, aby se vrátil ke svojí majitelce

16. února 2023·Články·ČTK

Tříletý pes plemene cavapoo jménem Ralph z britského Wrexhamu ujel kolem 160 kilometrů v taxíku na letiště do Manchesteru a zpět, než se vrátil ke své majitelce. Utekl jí při ranní procházce a na obojku neměl žádné identifikační údaje.

Ralph se ztratil Georgii Creweové v pondělí kolem páté ráno při procházce v lomu, když se zastavila na kus řeči s jiným pejskařem. Ačkoliv Ralph nikdy předtím neutekl, na místo se už nevrátil a majitelka jej v lomu a přilehlém lese hledala tři hodiny.

„Ukázalo se, že z lomu odešel a vydal se ulicemi směrem k domovu. Cestou ale narazil na taxi, které vyzvedávalo rodinu mířící na letiště. Byla zima a Ralph skočil do auta,“ popsala Creweová. Jelikož pes neměl na obojku žádné identifikační informace, řidič nemohl nikoho kontaktovat. A protože Ralpha nechtěl nechat u silnice, vzal ho s sebou na letiště a rozhodl se majitele najít později. Z letiště pak jel do Moldu v hrabství Flintshire, kde bydlí.

Ralph se majitelce vrátil díky tomu, že jak ona sama, tak náhodou i řidičův přítel sdíleli informaci o jeho zmizení na sociálních sítích. Zakrátko tak byl pes zase doma. „Měl velkou snídani a prospal většinu dne,“ popsala Georgia a dodala, že Ralphovi co nejdříve pořídí obojek s GPS čipem.

Články - další články

Doporučujeme