Rychlé půjčky – lze si půjčit bez podvodu?

3. května 2024·Komerční sdělení·Daniela Procházková

Rychlé půjčky jsou typem krátkodobého úvěru, který je obvykle dostupný online a s rychlým schválením. Mohou být užitečným řešením v případě neočekávaných výdajů, ovšem je důležité si uvědomit jejich rizika. 

Rychlé nebankovní půjčky jsou často vyřízeny do 24 hodin a je k nim potřeba minimální administrativa. Nebankovní půjčky jsou také velmi oblíbené u klientů s nízkým finančním kreditem, protože nebankovní společnosti nenahlíží do registru dlužníků. 

Nebankovní půjčky však mají vysoké úroky a RPSN, velmi krátkou dobu splatnosti a skryté poplatky, o kterých klient do podpisu smlouvy neví. Často jsou tak rizikem dluhových pastí

Jak si vybrat správnou půjčku? 

Soukromá půjčka bez podvodu je v dnešní době stále složitější téma. Na trhu existuje mnoho nebankovních společností, které lákají na rychlé a snadné půjčky, nicméně ve skutečnosti se jedná o podvodníky. Jak se tedy vyhnout podvodným půjčkám?

Při nebankovních půjčkách je důležité: 

  • pečlivě vybrat poskytovatele
  • přečíst si smluvní podmínky
  • neplatit poplatky předem
  • půjčit si pouze tolik, kolik člověk zvládne splatit

Pokud má klient podezření, že se jedná o podvodnou půjčku, může se zkusit obrátit na Českou národní banku. Česká národní banka na nebankovní sektor dohlíží a může tak zákazníkům poskytnout rady a pomoc. 

Nejčastější druhy nebankovních půjček

Výhodou nebankovních půjček je také půjčení nižších částek, např. do 50 000 Kč. Klienti se nemusí o nic starat, peníze dostanou často ihned a v hotovosti. 

Mezi nejčastěji využívané nebankovní půjčky patří:

  • online půjčka o víkendu ihned na účet
  • SMS půjčka
  • rychlá půjčka bez příjmu

Online půjčka o víkendu ihned na účet je vhodná pro klienty, kteří potřebují peníze okamžitě, dokonce i o víkendu. Pracovník společnosti často přijede osobně, s klientem sepíše smlouvu a klient dostane peníze v hotovosti nebo na bankovní účet. 

Online půjčku o víkendu ihned na účet poskytuje např. HomeCredit nebo Kamali. 

SMS půjčka slouží k zapůjčení menšího obnosu peněz a lze ji vyřídit velmi rychle i po telefonu. SMS půjčku nabízí např. Půjčka Fofr nebo Mobil půjčka. 

Rychlou půjčku bez příjmu využijí ti klienti, kteří nemají stálý příjem a banka by jim peníze nepůjčila. K rychlé půjčce bez příjmu často stačí pouze občanský průkaz. 

Rychlou půjčku bez příjmu poskytuje např. Půjčka Fofr nebo Tutovka půjčka. 

Více informací o bankovních i nebankovních půjčkách lze najít na webu https://www.aaapenize.cz/. Tendále nabízí články, které se týkají kariéry, investic a spousty dalších zajímavých témat ze světa financí. 

 

Pracovník nebankovní společnosti často přijede osobně až domů. 

Soukromé půjčky bez podvodu

Soukromá půjčka je zvláštním typem půjčky, která je poskytnuta jednou fyzickou osobou druhé fyzické osobě, nikoli bankou nebo nebankovní společností. Může se jednat o půjčku mezi přáteli, rodinnými příslušníky nebo i cizími lidmi.

Soukromou půjčku často využívají osoby, které se nechtějí zbytečně zadlužit u banky nebo platit vysoké úroky u nebankovních společností. 

Aby si byl člověk jistý, že se pouští do soukromé půjčky bez podvodu, je důležité si ověřit identitu a důvěryhodnost věřitele, přečíst si smluvní podmínky a nadměrně se nezadlužovat. 

Lidé často hledají následující druhy soukromých půjček

 

 

Půjčka na směnku od lichváře se jako název vžila pro téměř všechny nebankovní půjčky, jelikož jsou nebankovní společnosti, kvůli svým vysokým úrokům, často označovány jako lichvy. 

Články - další články

Doporučujeme