Češi už 60 let sází s vidinou milionů. Napovíme, která čísla spolehlivě vyhrávají

15. září 2016·Zábava·Redakce

Češi už 60 let sází s vidinou milionů. Napovíme, která čísla spolehlivě vyhrávají Během uplynulých let stvořila několik českých milionářů a o štěstí se v jejích hrách už někdy pokoušel snad každý obyvatel Česka. Přesně před 60 lety zahájila činnost loterijní společnost Sazka.

Sazka, které se v dobách největší slávy přezdívalo “stroj na peníze” a patřila alespoň navenek k nejstabilnějším podnikům, vznikla roku 1956. Od roku 1993 je akciovou společností a na přelomu let 2010 a 2011 se dostala do velkých problémů kvůli splátkám víceúčelové haly v pražských Vysočanech. Dnes už je firma opět v dobré kondici a provozuje několik číselných loterií.

Dosavadní rekordní výhru získal v roce 2013 manželský pár z Chrudimska, který ve Sportce vyhrál téměř 400 milionů Kč. A přesně před týdnem vyhrál šťastlivec z Ústecka 201 milionů korun. Podmínkou pro tak vysoou výhru a získání Superjackpotu je vyplnění všech deseti sloupců a vsazení doplňkové hry Šance. Poslední vylosované číslo Šance se navíc musí shodovat s posledním vsazeným.

Z matematického hlediska je nesmysl aby se některá čísla v osudí objevila častěji, než jiná, přesto tomu tak je. Například takové číslo 1 se vylosuje málokdy, zatímco 18 je sázka téměř na jistotu. Nejčastěji vylosovaná čísla od 1. ledna 2001 jsou podle Sazky tato: 18, 20, 31, 37, 40, 44. Zato s těmito čísly ani neztrácejte čas: 1, 3, 4, 21, 34, 42.

Lidé jsou ovšem dost pověrčiví, takže sázejí stále stejná oblíbená čísla nebo kombinace data narození a podobně. Dalšími oblíbenými kombinacemi jsou různé číselné řady nebo čísla, která tvoří na sázence líbivé obrazce. Můžete si také nechat čísla nalosovat a vsadit náhodný tip. Poměr mezi sázkami náhodným tipem a sázkami s vlastními čísly na sázence je přibližně 50:50, ale vloni sázející více věřili vlastnoručně vyplněné sázence.

 

Zábava - další články

Doporučujeme