FOTO: Úžasný nápad! Ze starého kamenolomu vznikl nádherný hotel

13. října 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Intercontinental

Opuštěný kamenolom na první pohled není rozhodně nic hezkého. Ve svém čase dal práci spoustě lidí, po splnění svého úkolu však už jen hyzdil okolí. Naštěstí se našla parta lidí, které napadlo dát mu druhý dech. A odpudivou díru přeměnili v luxusní a zcela unikátní hotel!

Impozantní stavba se nachází na území Šanghaje v Číně. Hotel, který dostal název “Deep Pit”, tedy “hluboká jáma”, je součástí řetězce Intercontinental a pro hosty byl poprvé otevřen letos v říjnu.

Nádherný komplex má celkem 18 podlaží, z nichž dvě zabírá rozsáhlé akvárium. Část hotelu se navíc nachází v podzemí. 16 pater, ve kterých bydlí hosté, jsou všechna opatřena krásnými balkónky namířenými do krajiny. Struktura hotelu byla z větší části vestavěna do zdí bývalého lomu, aby se ušetřila okolní příroda. Zároveň čerpá elektřinu z geotermální a solární energie.

A to není zdaleka všechno. Jedinečný resort díky svému uspořádání nabízí hostům také možnost vyzkoušet si na vlastní kůži bungee jumping a nebo horolezectví po vysokých stěnách objektu. Na jeho výstavbě pracovalo neuvěřitelných 5 tisíc lidí.

Zábava - další články

Doporučujeme