Internetem se šíří šílený trend! Mladí lidé jedí kapsle na praní

28. ledna 2018·Zábava·Redakce

Ne, bohužel se nejedná o aprílový žert. Na internetu se v posledních letech objevilo několik extrémně nebezpečných výzev, připomeňme si například polykání mleté skořice. Nedávno jsme dokonce psali o Youtuberovi, který si zacementoval hlavu do mikrovlnné trouby. Jak se však ukázalo, kreativita internetu stále nedosáhla svého vrcholu.

Lidská fantazie nezná mezí. Stejně jako lidská hloupost. Nejnovější trendem mezi mladými na sociálních sítích je tzv. Tide Pod Challenge, tedy výzva, ve které musí jmenovaná osoba sníst jednu kapsli na praní. Už několik z nich si přivedlo vážné zdravotní problémy a dokonce i smrt, uvádí deník Sun.

Určitě se řeknete, že je to nesmysl. Kdo by něco takového podstoupil? Vždy se však najdou jedinci, kteří jsou ochotni zajít do extrému, jen proto, že jejich oblíbený Youtuber něco podobného udělal, nebo spíš předstíral, před kamerou.

Celá výzva vznikla poněkud nevině. Na zahraničním trhu se objevili cukrovinky, které zdánlivě připomínají kapsli na praní. Tato podobnost vzbudila na sociálních sítích řetězovou reakci, ve které se mladí hecují pro tuto výzvu. Každému ale musí dojít, že jsou tablety plné chemie, která má vaše prádlo zbavit nečistot a příjemně navonět. Nic jiného.

Celá výzva spočívá v rozkousnutí této tablety a úsměvu do kamery. Pokud to vše zvládnete bez velké zdravotní újmy, výzvu jste splnili. Ti rozumnější ze země internetu a také zástupci výrobní značky těchto kapslí však samozřejmě vyzývají, aby nikdo něco podobného v žádném případě nezkoušel.

Pokud se nedopatřením stane, že spolknete náplň, můžete si tím přivodit silné zdravotní komplikace, dokonce i smrt. Chemikálie mohou poleptat sliznici a narušit trávící trakt. Tide proto na svých stránkách zveřejnil kompletní složení kapslí.

Zábava - další články

Doporučujeme