Nejpopulárnější herní postavou je prý Lara Croft. Souhlasíte?

7. dubna 2024·Zábava·Matěj Kašpar

Angelina Jolie, Tomb Raider (Foto: Profimedia)

Od záhadných hrobů po vrcholy světových žebříčků! Lara Croft, kultovní hrdinka z legendární série Tomb Raider, se stala nejpopulárnější postavou videoherní historie. Tato statečná dobrodružka se poprvé objevila v roce 1996 ve stejnojmenné hře a nyní získala titul díky prestižnímu průzkumu BAFTA Game Awards, který se dotazoval 4 000 hráčů na nejvlivnější herní postavu všech dob.

Croft se dostala na první místo a porazila velikány, jako například Maria z franšízy Super Mario Bros, který obsadil druhé místo a Sonika ze série Sonic, jenž se umístil na místě čtvrtém. Úspěch je důkazem letité popularity této 28 let staré hry.

Jak moc je Lara Croft oblíbená, si všimla i herečka Shelley Blond, která jí propůjčila hlas v první hře Tomb Raider. „Když jsem vytvářela hlas pro Laru, inspirovala jsem se představou na odvážného Indiana Jonese, ale s charakteristickými rysy ženské hrdinky. Lara Croft je i dnes velmi důležitá pro hráče po celém světě. Ráda poslouchám příběhy od lidí, kteří hru stále hrají a našli si v ní útěchu nebo sílu,” rozpovídala se k tématu Shelley.

Po úspěchu první hry Tomb Raider následovala celá řada pokračování. Nejnovější titul se jmenuje Shadow of the Tomb Raider a byl vydán v roce 2018. Lara Croft také překročila hranice světa videoher a objevila se v několika živých filmech a animovaných sériích. Co dodat, když je kolem tato hrdinka, nuda je rázem pryč.

Zde je žebříček nejpopulárnějších herních postav:

  1. Lara Croft, Tomb Raider
  2. Mario, Super Mario
  3. Agent 47, Hitman
  4. Sonic the Hedgehog, Sonic
  5. Sackboy, LittleBigPlanet
  6. Pac-Man, Pac-Man
  7. Link, The Legend of Zelda
  8. Master Chief, Halo
  9. Kratos, God of War
  10. Shadowheart, Baldur’s Gate 3
  11. Arthur Morgan, Red Dead Redemption 2
  12. Pikachu, Pokémon
  13. Steve, Minecraft
  14. Solid Snake, Metal Gear Solid
  15. Crash Bandicoot, Crash Bandicoot
  16. Cloud Strife, Final Fantasy VII
  17. Astarion, Baldur’s Gate 3
  18. Kazuma Kiryu, Yakuza
  19. Ellie Williams, The Last of Us
  20. Nathan Drake, Uncharted

Zábava - další články

Doporučujeme