Vybíráte jméno pro svou kočičku? Inspirujte se filmy a seriály, kde je jich požehnaně

25. května 2023·Zábava·Dominika Číčelová

Každý pojmenováváme svoje zvířecí miláčky jinak, někdy dáme na první dojem a bílou kočičku pojmenujeme Snížek nebo nám pomůže chování našeho nového mazlíka a zaslouží si hned první den jméno jako Miniďáblík. Pokud ale chcete vybrat kočičce speciální jméno, třeba podle slavné filmové kočičky, kterou jste si kdysi zamilovali na obrazovce, či filmovém plátnu, máme pro vás seznam těch nejznámějších kočičích jmen.

Figaro (Pinocchio)

Je malý kocourek, u kterého se může zdát, že se často velice snadno rozzlobí, ale ve skutečnosti je to velice hodný chlupáč. Nemá ale rád, když na něco musí čekat, nemá rád ani koupele, nebo když si z něj lidé střílí, dále také psy a pusu na dobrou noc.

Garfield (Garfield)

Líný, tlustý, zrzavý a huňatý. Pokud máte takové zvířátko doma, je volba jména skoro až jasná. Pokud ještě miluje jídlo a především lasagne, není co řešit. Počítejte ale s tím, že bude nesnášet pondělky a svět uvidí spíše pesimisticky. 

Goose (Kapitán Marvel)

Na první pohled je Goose (překl. Husa) obyčejná mourovatá kočička. Ale poté se ukáže, že tato kočička je ve skutečnosti flerken, stvoření, které dokáže najednou pohltit věci a bytosti klidně i desetkrát větší, než je on sám. Když zrovna nemá podobu flerkena, chová se Goose jako normální hodná kočička.

Křivonožka (Harry Potter)

Křivonožka je mazlíčkem Harmiony Grangerové. Je to obrovský kocour s hedvábně zrzavým kožíškem, žlutýma očima a křivýma nohama. Podle Harryho má kocour zvláštní tlamu, která vypadá pomačkaně. Možná proto jej ve filmu ztvárnila perská kočička. Je velice inteligentní a překvapivě nepředvídatelný. 

Šklíba (Alenka v říši divů)

Kočička Šklíba je pološílená, mysteriózní kočička s mnoha pruhy, která se na rozdíl od jiných kočiček neustále usmívá. I přesto, že její chování vzbuzuje spíše otázky, než aby cokoliv objasnilo, projevuje Šklíba sympatie vůči Alence.

Sněhulka (Simpsonovi)

Sněhulka nebyla v Simpsonových jen jedna, ale bylo jich hned pět (z toho čtyři kočičky a jeden kocour). První Sněhulka byla bílá, proto dostala svůj název Sněhulka, pozdější Sněhulky byly ovšem černé.

Felix (Kocour Felix)

Kočička Felix byla první animovaným tvorečkem, který dosáhl takové popularity, že na začátku 20. let 20. století nalákal spoustu diváků na němý film. Kočička má černé tělo, bílé oči a charakteristický velký úsměv, případně jiný výraz podle situace, v které se vyskytne.

Kočka, Kocour (Snídaně u Tiffanyho, Červený trpaslík)

Kočka Audrey Hepburn, kterou pojmenovala Kočka. Když se prostě nemůžete dohodnout, je tohle jméno nasnadě. Máte-li kocoura, vzpomeňte si na postavu kocoura jménem Kocour ze sci-fi seriálu Červený trpaslík. Jen doufejte, že ten váš se takhle výrazně nevyvine.

Pokud chcete něco ještě víc crazy, máme tu pro vás celou nabídku jmen koček z muzikálu Kočky (Cats). Jestli si nevyberete z nich, tak se vraťte zpět ke jménu Kočka.

Grizabella

Demetra

Bombalerína

Tingl-tangl

Rozumbrad

Rambajz-tágo

Vašnosta Brum

Šimbal-klimbal

McDlouhý dráp

Abraka-máryfuk

Darmošlap

Kňoura Mžoura

Zábava - další články

Doporučujeme