Padla na vás jarní únava? Takhle se s ní vypořádají jednotlivá znamení zvěrokruhu

30. března 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Jaro je sice krásné a hřejivé sluneční paprsky nás po zimě dokážou pořádně nabít energií. Jenomže s příchodem jara a krásného počasí přichází také jarní únava, která se nevyhne spoustě z nás. Člověk má najednou pocit, že by nejradši nic nedělal a jen si užíval krásného počasí, kterého má po zimním období nedostatek. Horoskop vám však může prozradit, jak se s takovou únavou vypořádat podle jednotlivých znamení. Na každého platí něco. Web Dáma.cz ví, jak na to.

Beran

Beranům žádné polehávání na gauči rozhodně nepomůže. Lidé narozeni v tomto znamení potřebují přírodu, louku nebo hřiště, kde budou moci projevit své atletické a sportovní dovednosti. Musejí běhat, skákat a hrát nejrůznější hry, aby se jarní únavy zbavili.

Býk

Býci jsou umělecké duše, které si potrpí na estetiku a okolní věci, které lahodí jejich oku. Proto obklopit se pastelovými a krásnými věcmi jim pomůže překonat jarní únavu. Na pohyb a překonávání nějakých rekordů si opravdu nepotrpí, ale zase to není tak, že by se mu zcela vyhýbali. Rádi si zacvičí jen tak pro radost. Nejlépe se jim překonává únava, když spojí pohyb s hudbou.

Blíženci

Blíženci sice zbožňují pohyb, ne vždy ho ale musí vytvářet oni sami. Taková rychlá jízda autem nebo vlakem, kdy mohou sledovat okolí míhající se kolem a přitom jim vítr cuchá vlasy, jim dokáže dodat potřebnou energii k překonání jarní únavy. Nepohrdnou ani masážemi, které si rádi dopřejí po fyzicky náročnějším výkonu.

Rak

Raci jsou zkrátka rodinně založení jedinci, takže pokud se věnují pohybu, tak především v rodinném kruhu nebo kruhu blízkých přátel. Načerpat energii dokážou i tím, že si skutečně přispí, když mohou a dokážou kvalitně pasivně odpočívat. S jarní únavou si taky dokážou poradit pomocí práce na zahradě nebo jinak příjemnou činností.

Lev

Lidé narozeni ve znamení Lva by nejvíce ocenili, pokud by mohli ležet každou chvíli na pláži, nasávat sluneční paprsky a ideálně by si nechávali nosit jeden drink za druhým. Nic je totiž nenabije víc, než přímé sluneční paprsky a relax. Na jaře by tedy měli využít každé příležitosti, kdy se jim poštěstí vystavit vitamínu D.

Panna

Chození do přírody je pro Panny a jejich duševní pohodu a energii nezbytné, ovšem měly by tuto aktivitu spojit s nějakou kulturní či historickou činností, protože jejich zvídavý a umělecký duch se bez takové aktivity neobejde. Unavený organismus také povzbudí meditací.

Váhy

Váhy mají vybraný vkus a za každou cenu si potrpí na svou eleganci. Upocené někde v činkárně je tedy rozhodně neuvidíte. Pokud zamíří do posilovny, pak jedině v super slušivém outfitu a s mobilem připraveným na selfíčka. Ať už dělají jakoukoliv aktivitu, potrpí si na luxus.

Štír

Štíři potřebují pro překonání jarní únavy především procházky v přírodě, podél tekoucí vody nebo s výhledem na zříceninu. Ideální pro ně je procházka spojená s lovem a je už jedno, co budou lovit. Mohou to být ryby, motýli nebo klidně kobylky. Při odpočinku na louce nikdy nepohrdnout pletením věnečků.

Střelec

Střelci se při získávání chybějící energie bez sportu neobejdou. Potřebují nějakou aktivitu, při které si skutečně dají do těla. Ať je to běh, šplh nebo posilovna. Dobít energii mohou taky aktivním kontaktem se zvířaty. Jít s pejskem na cvičák nebo se projet na koni je přesně aktivita pro ně.

Kozoroh

Lidé ve znamení Kozoroha načerpají nejvíce energie v kopcovité a skalnaté krajině, kde budou moci chodit na dobrodružné túry a překonávat sami sebe. Špatnou volbou pro ně není ani cyklistika, která jim dodá přesně to, co potřebují na překonání oné jarní únavy.

Vodnář

Vodnář je vzdušné znamení, tudíž potřebuje ke své spokojenosti místo, kde proudí čerstvý a svěží vzduch. Zároveň milují aktivity, které jsou netradiční, zajímavé a nové. Naprosto ideální činností pro překonání únavy by pro ně rozhodně bylo létání rogalem, ale nepohrdli by ani windsurfingem.

Ryby

Ač je to k nevíře, Ryby milují vodu. Zíráním na vodní hladinu či poslouchání šumění potůčku je skutečně dokáže pořádně nabít a dodat energii. Rozhodně by se ale neměly nijak fyzicky příliš namáhat. To by jim na energii nepřidalo a naopak by je únava přepadla ještě mnohem víc. Pro zrelaxování jim spíše poslouží nějaká kreativní činnost.

Životní styl - další články

Doporučujeme