Už víme, co dělají, když máte půlnoc! Jak vypadá noc v kočičím světě?

6. března 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Tajemství kočičích nocí odhaleno! Co dělají vaše čtyřnohé krásky, když vy máte hlubokou půlnoc? Spánek je to poslední, na co by myslely. Co tedy vyvádí? Informaci uvedl web iReceptař.cz.

Tajemství kočičích nocí odhaleno! Co dělá, když vy spíte, záleží na mnoha věcech. Třeba na tom, jak vypadá její život přes den, jestli má možnost spát a jak dlouho. Není tajemství, že kočky jsou noční šelmy, které si život v tmavých hodinách velmi užívají a milují objevovat a zkoumat třeba to, jak to vypadá u souseda na zahradě. A kdy jindy se to dá dělat, než v noci?

Kočky v noci bdí. Chodí po domácnosti, hrají si a občas se postarají o to, abyste se probudili. Mohou také lovit, pokud k tomu mají příležitost, ale většinou to nemá nic společného s pocitem hladu. Ale spíše s vrozeným pudem. Někdy se tím také snaží získat pozornost protějšku, včetně kastrovaných koček. U nich to opadá až poté, co jim poklesne hladina hormonů.

Micky v noci také objevují či si hrají. Milují lezení do výšek, prozkoumávání všeho a je jedno, kolik dané kočce je. Také se rády vydají na průzkum okolí. Vědci z Austrálie dokonce zjistili, že během noci je schopná kočka nachodit až několik kilometrů. Teď už chápeme, proč přes den potřebují vyspávat.

Životní styl - další články

Doporučujeme