Ledecká se vrátila do Pchjongčchangu triumfem v SP na snowboardu

16. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Je to sen? Film? To mi řekněte vy, smála se zlatá Ledecká. (AP Photo/Christophe Ena)

Ester Ledecká se úspěšně vrátila do Pchjongčchangu a na trati, na které loni získala olympijské zlato, oslavila na snowboardu sedmnáctý triumf v závodu Světového poháru. Finále paralelního obřího slalomu mělo stejné obsazení jako na olympiádě a Ledecká v něm Němku Selinu Jörgovou znovu jasně porazila.

Trojnásobné vítězce Světového poháru v paralelních disciplínách vyšel skvěle návrat na snowboard po dvou měsících. Minulou neděli ještě dojela sedmnáctá ve sjezdu na mistrovství světa v alpském lyžování ve švédském Aare.

Ledecká vyhrála ve Phoenix Parku kvalifikaci a v osmifinále vyřadila Švýcarku Julii Zoggovou. Ve čtvrtfinále si poradila se Slovinkou Glorií Kotnikovou a v semifinále s Rakušankou Sabine Schöffmannovou.

Ledecká odjela všechny jízdy v modré dráze a i Jörgové, vítězka letošního mistrovství světa v Park City, kterého se Ledecká kvůli lyžařskému šampionátu nezúčastnila, rychle ujela. V cíli měla náskok 73 setin a vítězně máchla vzduchem rukou se zaťatou pěstí.

V této zimě startovala ve snowboardingovém seriálu teprve potřetí a podruhé zvítězila. V prosinci v italské Carezze prohrála v paralelním obřím slalomu ve finále a poté ve stejné disciplíně triumfovala v Cortině d’Ampezzo. Po dosavadních čtyřech závodech vede celkové hodnocení.

V neděli je v Koreji na programu další paralelní obří slalom. O týden později se SP přesune do čínského střediska Secret Garden, v kterém se v roce 2022 pojede olympijský závod v rámci zimních her v Pekingu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme