Čtvrteční host Pokondrů: Novinář Jiří X. Doležal!

17. dubna 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
Ve čtvrtek přišel k Pokondrům kontroverzní novinář Jiří X. Doležal! V rozhovoru mimo jiné řekl, že bylo období, kdy mu hrozil vyhazov z Reflexu. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Reflex letos slaví 25 svého trvání. Bylo to dobré čtvrtstoletí?

J.X.D.: Zaplať Pánbůh ano. Samozřejmě tam byl v historii jeden šéfredaktor, který mě úplně nemusel a nemusel mé texty. Tohle období bylo před několika lety. Ale byl tam asi rok, dlouho tam nevydržel. Ale jinak za těch 25 let převládají pozitiva. Myslím si, že jsme za tu dobu ve společnosti vytvořili určitý hlas, který je slyšet. Spoustu problémů, ke kterým se řada médií nemůže vyjadřovat my otevíráme a nemáme s tím problém.

Pamatujete si na svůj první den v Reflexu?

J.X.D.: To jsem byl ještě v těžké pubertě a chodil jsem v maskáčích. Takže už ten samotný nástup musel být fascinující.(smích)

3 nepříjemné otázky

Jaké bylo nejhorší období Reflexu?

J.X.D.: Nechci toho šéfredaktora, který tu funkci nezastával dlouho, jmenovat a dusit. Takže měli jsme jednoho šéfredaktora, kdy se mi Reflex nelíbil a já se nelíbil šéfredaktorovi, ale nakonec se to skoulelo tak, že jeho vyhodili dřív než on vyhodil mě.

Jaká kauza se nepovedla a víte o tom?

J.X.D.: No tady je trošičku problém s lidskou psychikou. Ta funguje tak, že ty nepříjemné věci vytěsňuje. Takže já si na ten nejhorší článek nevzpomenu, protože to moje ego nedovolí. Někde v podvědomí tam je, ale to bychom to museli rozbalit někdy před jedenáctou večer a něco požít a pak by se ty obsahy z nevědomí začaly vynořovat. Ale říct, že tohle byl největší průšvih, to nemůžu, protože tyto věci mé vědomí vytlačuje.

Máme tu poslední otázku a to se jmenuje „prohrané soudy“. Kdy jste museli něco vzít zpět nebo se omluvit?

J.X.D.: Pokud vím, tak já mám za těch 25 let jediný zásek.

 

A to?

J.X.D.: V tom vůbec nebudu šlapat. To já vám to pak klidně řeknu, ale tady to neříkám proto, aby mě ten pán nežaloval ještě jednou.

 

Takže tam jste prohráli soud?

J.X.D.: Tam jsme prohráli soud a byla tam ještě nějaká omluva. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme