Největší tenisové hvězdy v Praze! Bude to výjimečné, slibují Frekvenci 1 organizátoři

25. srpna 2016·V práci·Redakce
Největší tenisové hvězdy se za rok sejdou v pražské O2 areně. Světovou premiéru tam bude mít nově vzniklý Laver Cup, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa. Chybět by neměli ani Roger Federer a Rafael Nadal!

Záznam rozhovoru

Premiérový Laver Cup se bude hrát od 22. do 24. září 2017. V každém týmu bude šest hráčů – čtyři budou nominováni na základě postavení ve světovém žebříčku a dva obdrží divoké karty. Jako kapitáni týmů byli představeni Björn Borg, který povede evropský výběr, a John McEnroe. Laver Cup by se měl konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž se uskuteční letní olympijské hry. Každý den se budou hrát tři dvouhry a čtyřhra. V pátek bude za vítězství jeden bod, v sobotu dva a v neděli tři body.

Promotérem akce bude, společně s vlastníkem O2 areny firmou Bestsport, agentura Česká sportovní, jejiž majitel Miroslav Černošek poskytl Frekvenci 1 rozhovor:

Kam ve své práci řadíte pořadatelství Laver Cupu, v čem je jeho výjimečnost?

Už jsme dělali hodně špičkových akcí jako finále Davis Cupu a Fed Cupu, Final Four v basketbale, zahajovali jsme NHL… Ale tentokrát to bude dokonce světová premiéra! 

Laver Cup chtěl pořádat také Berlín … Co nakonec rozhodlo právě ve prospěch Prahy?

Myslím, že zaprvé rozhodla kvalita haly. A pak samozřejmě také naše renomé. Udělali jsme si dobré jméno u nás i v zahraničí a jsou záruky, že tenis dělat umíme.

Jako kapitáni týmů byli představeni legendy Björn Borg a John McEnroe! Hrát mají Nadal, Federer a další hvězdy. Na koho se těšíte úplně nejvíc?

Myslím, že ta jména jsou natolik výjimečná, že mít je všechna koncentrovaná v Praze při jedné akci, je něco výjimečného. Já osobně se nejvíc těším na Rogera Federera.

Jak náročné budou přípravy a organizace, třeba ve srovnání s Davis Cupem?

S přípravou tenisových akcí máme bohaté zkušenosti a už jsme to dělali mnohokrát. Výjimečný asi bude seznam VIP hostů, protože to bude celosvětově velmi sledovaná akce.   

FOTO: Takhle Federera neznáte. Jindy nudný tenista bavil děti v Africe!

VIDEO: Tenista Rafael Nadal v reklamě na spodní prádlo! Mrkněte se

Průhledné šaty a prsten s diamantem! Tak vypadala nevěsta Tomáše Berdycha

Další epizody pořadu V práci

Doporučujeme