Pondělní host Pokondrů: Aleš Brichta!

18. května 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
V pondělní přišel na rozhovor k Pokondrům rocker Aleš Brichta! Mimo jiné si postěžoval na svého bývalého manažera, který ho okradl o peníze. Přiznal také, že se skoro nestýká se členy Arakainu, jehož byl členem. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

V kolik rocker tvého zrna běžně vstává?

Aleš: Běžně říkám, že pokud mi někdo volá před 10 hodinou, tak si koleduje o vraždu. Snažím se vstávat seč se dá, seč pozdě můžu. Dnes jsem měl dorazit v dopoledních hodinách, v pohodě, ok, ale vzhledem k tomu, že jsem do půl páté do rána psal texty, tak jsem se vyspal asi 2 hodiny, takže nic moc. Říká se, že rocker má otočený životní styl. Sebekriticky přiznávám, že chodím spát kolem 3 hodiny ranní, někdy i později, když jsme třeba po koncertě a jdeme někam posedět. Není to o tom, že vstáváme pozdě, že se můžeme válet, ale jdeme spát nad ránem a to i když nikde nekalíme a máme to pracovní a musíme něco dělat.

Je na to dnes ještě chuť jít někam po koncertě ve 2 ráno?

Aleš: Já vám na to odpovím jednoduše: My rockeři jsme mladí duchem a ne jako vy (smích)

3 nepříjemné otázky

Co Aleš Brichta a tzv.manageři?

Aleš: Trochu mi nahráváte. Na Facebooku jsem řešil otázku jednoho člověka. Máme management, který funguje a se kterým jsem spokojený. Pokud někdo bude chtít domluvit koncert, tak ať se obrátí na náš management RedMAG, oficiální spojení je na stránkách www.brichta.cz, nebo ať se případně obrátí na mě osobně. Prosím vás, nesežerte hada. Přes rok jsme pracovali s Láďou Fiřtem, který má agenturu Profiart Production. Z počátku vše fungovalo a neměl jsem si na co stěžovat, ale pak se tam začaly objevovat nějaké drobnosti, které skončily tím, že jsem měl jet někam hrát a řekl jsem mu, že jsem nedostal zaplaceno za minulý koncert. Začal se vymlouvat, že to posílali na fakturu a ještě to nepřišlo. A najednou se milý pán vypařil ze světa. Pak jsem zjistil, že i další lidé s ním mají zkušenosti a tak jsem si řekl, že je to všechno špatně. Bohužel podvodníci stále ještě fungují.

Kdyby sis měl vzpomenout na své nejtěžší hudební období, kdy sis možná řekl, že definitivně končíš které by to bylo?

Aleš: Těch období, kdy to bylo na hraně, bylo vícero. První bylo, když jsme to rozjeli s Arakainem a měli jsme pocit, že to bude strašně v pohodě a já jsem skončil na výslechu na “barťáku”. To byl první moment, kdy jsem trnul. To druhé období bylo tak dva roky po revoluci, kdy jsme si říkali, že to s muzikou jde nějak dolů a třetí moment byl v roce 2002, kdy jsem odcházel z Arakainu. Tam ty vztahy už byly na takové úrovni, že jsem si říkal, proč bych s nějakými lidmi dělal a snažil se o něco, když za každý dobrý čin je člověk spravedlivě potrestán. To bylo třetí období, kdy jsem z toho byl až znechucený.

Jaký máš teď vztah s bývalými členy kapely Arakain?

Aleš: My se v podstatě nevídáme. 

Aleš se členy kapely Těžkej Pokondr.

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme