Středeční host Pokondrů: Jitka Zelenková!

7. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Hostem u Pokondrů byla ve středu legendární zpěvačka Jitka Zelenková! Promluvila mimo jiné o nové knize, která o ní vyjde a také o narozeninovém koncertu. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Přichystala jsi svou vzpomínkovou knihu Sem tam. Je už připravená?

Jitka: Bude tam hodně fotek a spousta zajímavostí zvlášť z hudebního světa, ne moc drbů. Kniha je v tisku a bude na koncertě 14.10. v divadle Studio Dva. Tam bude sto knih, takže kdo navštíví koncert, má šanci, protože už je to v běhu, ale v obchodech ještě není k dostání. Křest bude 21. října. Pár kamarádů už si ji objednalo, takže už mám asi pět knih prodaných. (smích)

Jak bys stručně charakterizovala své přátelství s Karlem Gottem?

Jitka: Málokdo to ví, ale vykala jsem si s ním až do mých padesátin. Byl to pro mě můj šéf a pak mě také podporoval u mé samostatné činnosti, byl pyšný na to, že mám úspěch, tak jsem se s ním vždycky poradila. I jako šéf i jako kolega byl bezvadný a byla to vysoká škola showbusinessu. Jsem ráda, že jsem tuto školu mohla absolvovat a řekla bych, že mám diplom.

3 nepříjemné otázky

Chtěla sis občas ve své knize s někým vyřídit účty?

Jitka: Tak to v žádném případě. Vyřizování účtů je úplná blbost. Co bylo, to bylo a je důležité to, co bude. Ale jsou tam některé pracovní věci, které jsem chtěla uvést na pravou míru.

Jakou vlastnost u chlapů nesnášíš?

Jitka: Když nevoní a když je někdo lakomý. Nevelkorysost a nespolehlivost. Je to složité. Oceňuji spolehlivost, ale stejně se mi pořád líbí Delon, když hraje ty gangstery. Líbí se mi zlobivci. To je jeden z důvodů, proč se tak držím…, ale ne v samotě, ačkoli to píší. Oni mě zařadili do škatulky a i to je v té knize napravené.

Když tě pomluví žena a dozvíš se to, jak reaguješ?

Jitka: Teď už jsem velkorysá, ale nesnáším, když někdo lže. Raději žádám tvrdší pravdu. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme