Úterní host Pokondrů: Tomáš Trapl

13. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
V úterý přišel k Pokondrům zpěvák Tomáš Trapl! Miloš a Roman s ním mimo jiné probrali české muzikálové prostředí, které má hodně zmáknuté. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Kolikátým rokem tě mohou návštěvníci muzikálů vidět hrát?

Tomáš: Já jsem si to počítal, protože loni mi bylo padesát, tak jsem chtěl dělat nějaké výročí. Nemyslím si, že to bylo totálně muzikálové, ale spočítal jsem, že na jevišti jsem byl vloni 30 let profesionálně na jeviště. Takže když si uvědomíte, že je mi jednapadesát, tak jsem za první peníze začínal na jevišti ve dvaceti, což zase není tak strašný, když to člověk vězme, že dnes ti „superstárové“ začínají v patnácti a pak už rovnou jedou. Tak to není tak strašné.

3 nepříjemné otázky

Je muzikálová branže plná drbů a intrik, jak se někdy říká? Je to takový mycí linka?

Tomáš: Myslím si, že ano, je to tak. Ale není to jen v muzikálové branži. To divadlo je v tom takové speciální. Když tam člověk zkouší třeba tři měsíce a je tam od rána do večera a člověk přes den a vidí, že tam něco vzniká, tak se myje. Večer se spíš myje už jen tak tajně.

Pral jsi se někdy s totálním finančním nedostatkem?

Tomáš: Úplně ne. Měl jsem vždycky štěstí, že jsem měl od začátku slušné peníze. Ale bylo období, kdy končil Dracula s Ježíšem a tou dobou ještě nebyl Kalich. Pro jistotu jsem začal učit na konzervatoři. Je to za směšné peníze, ale jsem tam dodnes a je to pořád stejné. (smích) Ale myslím si, že tím jsem to zakřikl a pak zase přišly další nabídky.

Jakou roli jsi neměl brát a vyloženě jsi ji protrpěl?

Tomáš: Já mám rád každou roli. Ale byly role, kdy jsme dlouho zkoušeli a pak se to třeba neprodávalo a hrálo se to jen půl roku a my jsme to tři měsíce drtili. Jeden z posledních takových děl, které si nenašlo svého diváka bylo Adam a Eva na Broadwayi. Ale není to v tom smyslu, že jsem to neměl brát. Já jsem se na tom naučil nové věci a beru to tak, že co tě nezabije, to tě posílí. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme