V pátek přijde k Pokondrům fotbalová legenda Patrik Berger!

1. července 2016·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
První prázdninový den přivítali Pokondři na rádiu Frekvence 1 slavného fotbalistu Patrika Bergera! Vykládal jim nejen o své fotbalové kariéře. Poslechněte si záznam rozhovoru!

Záznam rozhovoru

Kolik času z celého roku trávíš venku a kolik doma?

Patrik: Myslím, že je to tak půl napůl. Hodně cestuju, hlavně za golfem nebo hrajeme různé exhibice.

Kde ti bylo během fotbalové kariéry nejlíp?

Patrik: Určitě Liverpool, kde jsem byl sedm let. I když to tam bylo takové nahoru dolů – zranění, dobrá forma, špatná forma. I tak to byly nejkrásnější fotbalová léta. A dva roky v Portsmouth byly moc hezké po životní stránce. Bydlel jsem na krásném místě pod Londýnem – krásné pláže a moře, to bylo trochu odlišné od zbytku Anglie.

Ty jsi měl vždycky hodně fanoušků. Chlapi obdivovali tvoji levačku, ženy zase vzhled. Jak jsi se s tou popularitou srovnával? 

Patrik: Myslím, že jsem se s tím dokázal vždycky rychle srovnat. Já měl už docela brzo malé děti, takže jsem hned po tréninku jezdil domů za rodinou a ten okolní svět až tak neprožíval. 

Žil jsi dlouhou dobu v Anglii a máš tam spoustu kamarádů. Co říkáš na brexit – odchod z Evropské unie?

Patrik: Já byl v tu dobu se Šmícou a kamarádem z Liverpoolu v Chabrech na pivku a všichni jsme byli přesvědčení, že se to nestane. O to větší jsme ráno zažili šok. Jsem zvědavý, jak se to vyvine.

3 nepříjemné otázky

Proč jsi odešel z reprezentace a už se tam nikdy nevrátil?

Patrik: Tak to je jednoduché. Já měl osm operací kolene a když jsem jel na nějakou šestou, tak mi doktor řekl, že jestli si chci prodloužit kariéru, tak je potřeba zredukovat zápasy a cestování. 

Nemrzí tě, že jsi přece jen toho nestihl odehrát v národním týmu víc?

Patrik: Jednou jsem to rozhodnutí prostě udělal. Nebylo to tak, že bych seděl doma s rukama v dlaních a litoval toho, že jsem nemohl být s klukama třeba na mistrovství Evropy v Portugalsku, kde jsme byli jasně nejlepším týmem. Tak to prostě bylo a já klukům fandil. 

Jaký máš aktuálně vztah s Pavlem Nedvědem?

Patrik: Já jsem s Méďou nikdy neměl špatnej vztah.  To, že si hráči někdy na hřišti třeba vynadají, to je normální. Nedávno jsme spolu byli na golfu a nevím, kde se vzalo, že máme vůči sobě špatnej vztah. 

 

VIDEO: Poborský, Šmicer, a Berger zase září. Jako legendy slavných klubů

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme