V pátek přijde k Pokondrům herec Igor Bareš!

29. července 2016·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Miloš a Roman přivítali v pátek ve své show na rádiu Frekvence 1 skvělého herce Igora Bareše! Ten si s Pokondry povídal o odchodu z Národního divadla i o tom, jak se vypořádává s Crohnovou chorobou.

Záznam rozhovoru

Říká se, že herci a učitelé se mají, protože mají dva měsíce prázdnin. Ale popravdě – kdy naposledy jste si je pořádně užil?

Igor: Ale tohle už dávno není pravda! To platilo možná ještě když jsem hrával v Brně, kdy tolik příležitostí nebylo. Ale co jsem už šestnáct let v Praze, tak už prázdniny neodlišuji. Když přijde nějaká pracovní nabídka v červenci nebo v srpnu, tak ji samozřejmě beru také.

Už jste se k tomu určitě vyjadřoval, ale nás to také zajímá: Proč jste ukončil své angažmá v Národním divadle?

Igor: No, protože se změnil šéf! A s tím novým jsme si typologicky nesedli. S jeho příchodem se na scéně Národního divadla odehrává něco, co já bych nechtěl a ani neuměl dělat. Takže můj odchod byl zcela logický. 

3 nepříjemné otázky

Během představení hry Je třeba zabít Sekala v Brně málem došlo k tragické události. Jak jste to tehdy prožíval?

Igor: O tom se velmi špatně mluví. Ta vzpomínka je pořád velmi živá. Začínala druhá polovina hry, kdy se zvedne opona a projde parta kolegů k hrobu, který je na forbíně. A vzápětí vstoupím na scénu já.  A najednou se ozval křik a rána – na scénu dopadl člověk! Naštěstí je záchranka kousek od divadla a ten člověk přežil.  

Jak bojujete se svým zdravotním problémem – Crohnovou chorobou?

Igor: Momentálně už tři roky absolvuji tzv. biologickou léčbu v IKEMu v péči docenta Martínka. Spočívá to v tom, že mi jednou za dva měsíce do žíly vykapá kapačka, která mě na čas zprovozní.

Při odchodu z Národního divadla jste okomentoval nové vedení. Vidíte to s odstupem času stejně?

Igor: Víte, mě nevadí, že mě ze Zlaté kapličky vyhodili… Mě vadí, kdo mě vyhodil. Já si potřebuji svého šéfa vážit jak po profesionální, tak i lidské stránce. A v tomhle jsme si s panem Špinarem vůbec nesedli.

Podívejte se na Igora Bareše v představení Nepřítel lidu:

 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme