Andrej Babiš: Pekarové je mi líto. Musí být hrozně nešťastná, když je tak zlá

13. prosince 2022·Zprávy·Redakce

Hostem Press klubu rádia Frekvence 1 byl další kandidát na prezidenta ČR Andrej Babiš. V rozhovoru prozradil, že je nezávislým kandidátem, a že by mohl dělat prezidenta už zítra, protože na rozdíl od jiných kandidátů má zkušenosti. Dále prozradil, na co se ho občané nejvíce ptají a proč je radši mezi nimi než v televizních debatách.

Do televizních debat půjdu, když mě nechají domluvit

Kandidát na prezidenta republiky pokračuje v setkávání s občany a v rozhovoru prozradil, na co se ho lidé nejvíc ptají. Nejvíce je zajímají vysoké ceny energií a potravin. Nejsou spokojení s vládou a myslí si, že na ně vláda zapomněla, což je podle mě pravda. Byli by rádi, kdyby s tím mohl prezident něco dělat, ale já jim pečlivě vysvětluji, že to není kompetence prezidenta. Nemůže odvolat vládu. Může jen upozorňovat. Pokud bych já byl prezident, doufám, že by se mnou vláda komunikovala. S opozicí nekomunikuje,” tvrdí Andrej Babiš a dodává, že se bude potkávat s občany po celé České republice až do voleb. “Radši budu tady než v televizních debatách. Co bych tam já dělal? Tam jsou kandidáti, kteří nemají politické zkušenosti a kandidují z různých byznysovo-lobbistických zájmů. Ti nemají takové zkušenosti jako já. Mé názory každý zná, a hlavně oni by se měli představovat. Ale já s debatami nemám problém, pokud mě všichni nechají domluvit,” říká bývalý premiér.

Jsem nezávislý kandidát

Průzkumy se průběžně mění. Pan Babiš však tvrdí, že podle nich byl doposud outsider, kterého nikdo volit nebude. Otázkou je, které průzkumy má na mysli, a ze kterých tyto informace má. “Paní Nerudová říká, že se nedostanu ani do druhého kola. Já to moc neřeším. Nehledám nové zaměstnání. Jdu tam, protože se tak rozhodlo hnutí Ano. Já jsem nezávislý kandidát. Žádné firmy, žádní lobbisti mi nedali peníze, abych pak prosazoval jejich zájmy. Mám zkušenosti, dělal jsem premiéra, což je náročnější funkce než prezident. Můžu se jím stát hned zítra, protože vím, jak funguje stát, Sněmovna, vláda… V tomhle ohledu mám větší zkušenosti než ostatní kandidáti,” tvrdí Babiš.

Paní Pekarová v jednom rozhovoru nedávno opět opakovala, že jde na Hrad jen proto, aby měl imunitu. Na to už reagoval dřív na Frekvenci 1. Já paní Pekarovou nechci vůbec komentovat. Vždy, když vystupuje v médiích, tak je to 70x Babiš a mně jí je strašně líto. Musí být nešťastná, když je taková zlá,” říká expremiér.

Snad vláda pochopí, že je tu pro lidi

A co řekl Andrej Babiš, když ho moderátor Luboš Procházka požádal o radu pro občany, jak si užít advent i přes starosti, které letos mnoho lidí souží? My jsme se snažili lidem pomáhat. Navyšovali jsme důchody, platy, minimální mzdy… Je nesmysl tvrdit, že to způsobilo inflaci. Lidi nejsou hloupí, peníze si nechali a mají rezervy, ty jim teď pomáhají. Přeji všem, aby byli s rodinami, aby nebyli sami. Pokud mají nějaké finanční problémy, tak moje nadace Agrofert lidem pomáhá. Je pravda, že některé příběhy jsou skutečně dramatické, protože stát selhává, dámy na Pracovním úřadě nestíhají… Přejme si hlavně, aby vše dobře dopadlo, aby vláda konečně pochopila, že je tu pro lidi,” hlásá kandidát na prezidenta České republiky.

Zprávy - další články

Doporučujeme