Neskutečné štěstí. Kočka přežívala skoro měsíc v rozbombardovaném domě

8. května 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Válka na Ukrajině se dotýká lidí i zvířat. Své o tom ví civilista Eugene Kibets, který se v ukrajinské Borodjance vydal na záchranu jedné micky. Ta několik dní přežívala v sutinách rozbombardovaného domu. Informaci uvedl deník Daily Star.

Dramatická záchrana jednoho z domácích mazlíčků proběhla v ukrajinské města Borodjanka. Když Rusové rozbombardovali jeden z místních domů, v sutinách sedmého patra měsíc přežívala kočka. Na pomoc chlupáčovi vyrazil civilista Eugene Kibets a jeho tým.

Kočičák měl namále a svých devět životů skoro vyčerpal. Do akce se tak vrhl hasičský tým se svým vybavením, ale do sedmého patra se záchranáři dostali jen díky obrovskému autojeřábu. Mazlíčka se naštěstí povedlo ze zničeného domu dostat v pořádku do bezpečí.

Zachráněné zvíře hned putovalo na místní veterinární kliniku. Jakmile se kočka dostala ke žrádlu, hned se do něj pustila. Aby taky ne, ve zničeném domě živořila skoro měsíc. Teď už je o ní naštěstí postaráno. Teď ještě zbývá najít jí milující domov.„Uprostřed hrůz války je třeba oslavovat dobro v lidech,“uvedl jeden z komentujících na sociálních sítí. Záchrana nevinného zvířete vzbudila v lidech nadšení.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme