Pavel Novotný: Premiér zvládá dobře útoky opozice. Jsem rád, že dělá zodpovědnou politiku

20. června 2023·Zprávy·Redakce·Helena Šulcová

Pavel Novotný a Helena Šulcová. (Foto: Frekvence 1)

Bulvární novinář, bavič a starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) byl hostem Press klubu. S moderátorkou Helenou Šulcovou v rozhovoru probrali aktuální situaci v České republice a válku na Ukrajině.

Pavel Novotný je s vládou Petra Fialy do určité míry spokojený. Jediné, co by jí vytknul, je špatná komunikace. Dokonce by podle něj měl premiér přitvrdit. Myslím si, že zvládá dobře útoky opozice. On to taky nedělá rád, ale musí to dělat. Jsem rád, že dělá zodpovědnou politiku,” uvedl.

Kvůli úspornému balíčku odboráři chystají protestní akce. Fiala se ale nechal slyšet, že tlaku ze strany odborů neustoupí. Připadá mi to jako vydírání… Nemyslím si, že by odboráři tímto způsobem něčeho docílili,” dodal Novotný.

Válka na Ukrajině

Starosta Řeporyjí nabídl po vypuknutí války na Ukrajině azyl několika ženám s dětmi. Některé z nich dokonce našly práci i v tamní školní jídelně, kde vaří. Byl jsem překvapený, jak jsou vděčné… Musím říct, že z třiceti žen, které byly tenkrát na nádraží, jsou dnes úplně všechny soběstačné a žijí ve vlastních podnájmech. Velice rychle se zde adaptovaly a začaly fungovat.

Před 14 dny byl Novotný na Ukrajině ve městě Hostomel a překvapilo ho, jak tam mají lidé naklizeno, i když zemi sužuje válka a snaží se to obnovovat. “To bych tam nečekal,” dodal s tím, že místní jsou rozhodnutí vyhrát. Oni jsou rozhodnuti bojovat a vyhrát. Je to velmi statečný národ, mám pocit, že u nás by to tak nebylo. Češi jsou stateční, jednoznačně, ale byly doby, kdy okupanty vítali.” 

Zprávy - další články

Doporučujeme