Pohřeb Grosse bude ve středu na Vyšehradě. Civilní a bez státních poct

18. dubna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Pohřeb bývalého premiéra a někdejšího předsedy ČSSD Stanislava Grosse, který zemřel v noci na čtvrtek ve věku 45 let, naplánovali jeho blízcí na středu 22. dubna. Pohřeb by měl být bez státních poct, jen v rodinném kruhu a s přáteli, stojí v prohlášení Grossovy rodiny, která si přeje civilní pohřeb.

“Poslední rozloučení se Stanislavem Grossem se uskuteční 22. dubna v bazilice sv. Petra a Pavla v Praze na Vyšehradě. Od 8:30 do 10:00 bude moci památku bývalého ministerského předsedy uctít veřejnost. V 11 hodin pak začne pohřeb, kterého se zúčastní pouze expremiérovi příbuzní a přátelé,” stojí v prohlášení.

Gross podle médií trpěl amyotrofickou laterální sklerózou, při níž nemocní postupně ztrácí buňky ovládající svalové pohyby. Gross, který byl v minulosti také ministrem vnitra, stál v čele vlády od července 2004 do dubna 2005. Ve 34 letech byl nejmladším předsedou vlády v české historii.

Gross se v poslední době vůbec neobjevoval na veřejnosti a léčil se v soukromí. O své nemoci nechtěli on ani jeho rodina hovořit. Podle mediálních informací se ale jeho zdravotní stav postupně výrazně zhoršoval.

Zprávy - další články

Doporučujeme