Přes den průšvih se skartací, v noci mu pak hořela hospoda. Mynářovi vše padá na hlavu

29. března 2022·Zprávy·Redakce

Hospoda Na Srubu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku (Foto: ČTK)

V noci z pondělí na úterý došlo v Osvětimanech na Uherskohradišťsku k požáru. Hořela tam hospoda Na Srubu, která patří firmě, jejíž vlastníkem je Vratislav Mynář, hradní kancléř, který nařídil skartovat tajné dokumenty ohledně kauzy Vrbětice, což se provalilo v pondělí. Mluvčí ČTK řekl, že nikdo nebyl zraněn a příčina požáru zatím není známá.

V noci na dnešek likvidovalo sedm profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů požár, který zachvátil hospodu hradního kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. K této události došlo bezprostředně poté, co se provalilo, že Mynář nechal skartovat důležité dokumenty Bezpečnostní informační služby ke kauze Vrbětice. Mluvčí ČTK Roman Žemlička řekl, že během požáru nebyl nikdo zraněn, a že se škoda zatím odhaduje na 15 milionů korun.

V době našeho příjezdu k požáru hořela celá střecha objektu,” uvedl mluvčí pro ČTK. Hasiči podle něj zasahovali v dýchacích přístrojích s několika proudy vody. Požár dostali pod kontrolu zhruba po hodině.“Po lokalizaci jsme prováděli měření teploty konstrukcí, rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska hoření,” uvedl Žemlička.

Zatím není jasné, co požár způsobilo, zda došlo k nehodě z nedbalosti, nebo byl požár založen úmyslně. Vzhledem k tomu, že k tomuto incidentu došlo druhý den potom, co vyšla najevo pravda o podvodu se skartací důležitých dokumentů, je druhá verze pravděpodobná. “Ve dnech 29. listopadu 2021 až 1. prosince 2021 byla v KPR provedena mimořádná skartace utajovaných dokumentů evidovaných v letech 2013 až 2021, a to na základě nařízení vedoucího KPR ze dne 29. listopadu 2021,”píše v protokolu NBÚ, který citoval portál iRozhlas.

Zprávy - další články

Doporučujeme