Rusové dostali další világoš. Gruzínci jim odmítli pomoci na moři

1. března 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Postupně se všechny státy staví proti okupaci Ukrajiny sousedním Ruskem. Tentokrát to ruští námořní vojáci schytali od gruzínské lodi. Došlo jim palivo a chtěli o něj poprosit gruzínskou posádku. Ta jim poslala jasný vzkaz. Informoval o tom deník Blesk.

“Jste Rusové?” ptal se kapitán lodě na videu, které bylo zveřejněno jedním z uživatelů na twitteru. “Ano, jsme Rusové, pomozte nám, prosím,” ozvalo se ze sluchátka. “Tak to jděte do pr*ele, ruští okupanti,” odpověděl kapitán gruzínské lodě.

Je tak zjevné, že postupně Rusům dochází palivo i zbraně. Což v uplynulých dnech odhadovala řada expertů a předpokládá, že po uvalení tvrdých sankcí ze strany západů se obyvatelům Ruska bude den ode dne žít hůř.

Situace připomněla několik dní starý incident z Hadího ostrova, kde ukrajinští vojáci poslali ruské okupanty do pr*ele, i když jim vyhrožovali smrtí. Původně si celý svět myslel, že tito hrdinové zahynuli. Podle posledních informací zahraničních médií to vypadá, že jsou stále naživu, ale v zajetí ruské armády.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme