Studentku v kómatu šli odpojit od přístrojů. V poslední vteřině zabojovala o život!

30. září 2016·Zprávy·Redakce

Dvaadvacetiletá studentka Sam Hemmingová utrpěla při dopravní nehodě vážná zranění včetně poškození mozku. Po několika týdnech v umělém spánku se lékaři domnívali, že už dívce nemohou nijak pomoci a se souhlasem rodičů ji chtěli odpojit od přístrojů a dopřát jí věčný klid. Jenže v poslední vteřině Sam zabojovala o život!

Když se Sam z Birminghamu ani po několika týdnech neprobouzela z kómatu, lékaři si mysleli, že už jí není pomoci a její rodiče připravovali na nejhorší. Vyšetření ukazovala, že má mimo jiná zranění vážně poškozen mozek. Matka se šla s dívkou naposledy rozloučit, když v tom se stal zázrak.

“Sam už neměla žít. Utrpěla ta nejhorší zranění, jaké jen člověk může utrpět při autonehodě. Doktoři nám řekli, že neexistuje žádná šance, že se uzdraví. Celá rodina přišla za ní do nemocnice, abychom se rozloučili. Potom vypnuli přístroje a dcera přestala dýchat. Učinili tak ještě dvakrát; obvykle dávají lékaři pacientovi tři pokusy, zda se nenadechne sám,” popisuje dívčina matka.

Sam pohla prstem u nohy. Tím to neskončilo. Po několika dnech už byla Sam schopna sama dýchat, za dva měsíce byla na tom tak dobře, že ji lékaři propustili do domácího léčení.

“Před posledním vypnutím si všimli, že Sam pohnula palcem na noze. Reagovala na teplo, takže bylo jasné, že některé funkce mozku nebyly poškozeny. Udělali tracheotomii a po pěti dnech už dýchala sama. je to úžasné, doslova se vrátila z říše mrtvých,” doplňuje Samina matka.

Ani poškození mozku nakonec nebylo tak fatální, Sam se ale musela znovu učit mluvit a chodit. Lékaři jsou prý v úžasu, jak je možné, že se Sam vůbec probrala, když podle nich neměla žádnou šanci. Je to prostě chodící zázrak. Vyhráno ale ještě zdaleka nemá a každý den chodí na fyzioterapii.

FOTO: Reprofoto Facebook

Zprávy - další články

Doporučujeme