To je odvaha! Skauti vyrazí ve staré škodovce až do Japonska!

24. května 2015·Zprávy·Luboš Procházka

Na konci července se v Japonsku koná setkání skautů a skautek z celého světa a nebudou tam chybět ani čeští zástupci. Dva z nich se ale rozhodli vyrazit na místo netradičně - ve staré škodovce!

Trasu dlouhou 13 000 kilometrů, vedoucí přes Polsko, pobaltské země a Rusko absolvují Jakub Pejcal a Aleš Cahlík v legendárním voze Škoda 120 L. Cesta jim bude trvat téměř dva měsíce a mladí dobrodruzi věří, že jejich cesta pomůže propagovat skauting a jeho myšlenky jak v České republice, tak i za hranicemi. 

Většina účastníků se do Japonska přepraví letecky, my však chceme ukázat nejen schopnosti českých skautů, ale i kvalitu českých výrobků, proto právě vůz Škoda 120 L. Skrze fotky a deníkové záznamy nás budou moci on-line sledovat fanoušci i skauti z celého světa,“ říká Jakub Pejcal.

Oba skauti využijí svých zkušeností z předchozí expedice do rumunského Banátu, již podnikli loni. Jamboree – světové setkání skautů z více než 160 zemí se uskuteční 28. července – 8. srpna nedaleko japonské Hirošimy. Skautský projekt JAPONSKO ŠKODOVKOU je neziskový a zaštiťuje jej přímo Junák – český skaut. 

Přípravy, deníkové záznamy i samotný průběh cesty můžete sledovat prostřednictvím facebookové stránky JAPONSKODOVKOU. Základní informace o projektu lze najít také na www.japonskodovkou.cz.

Zprávy - další články

Doporučujeme