Trable v Pákistánu pokračují: Učitelka Irena utekla do Čech a oddací list není platný

21. července 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Česká učitelka (65) se provdala za o 42 let mladšího pákistánce. (Foto: Reprofoto YouTube – Urdu Point)

Ne moc šťastné chvíle zažívá Pákistánec, který pojal za manželku o dvaačtyřicet let starší českou učitelku Irenu. Snaží se totiž získat vízum do Čech, kde mu jeho milá odjela, jelikož v jeho rodné zemi nebyla spokojena. Bohužel úřady oddací list považují za neplatný. Informoval o tom deník Blesk.

Vypadalo to na lásku až za hrob. Irena si s Abdulláhem nejprve jen psala skrze sociální síť. Následně za ním vycestovala do Pákistánu, kde ho pojala za manžela. Požádal mě o ruku několikrát na messengeru, říkala jsem si, že si ho nechci vzít, ale pak jsem přijela,” uvedla v miulosti pro Daily Mail učitelka. Dokonce přijala islamskou víru.

Po čase to ale už nebylo tak růžové. Češce se v muslimské zemi přestalo líbit, nechutnalo jí jídlo a s rodinou manžela si nerozuměla. Proto se rozhodla vrátit zpět do Čech. “Podle Abdulláha se svou manželkou spolu denně mluví,” uvedl Blesku pákistánský novinář Aršád. Manželka se tak podle něj těší, až svému ženichovi ukáže krásy České republiky.

Bohužel má to ale jeden háček, úřady nechtějí Abdulláhovi dát vízum. Abdulláhův sen o cestě do České republiky zůstává stále nenaplněn,” dodal novinář. Aby muž získal vízum a mohl za svou manželkou vycestovat, potřebuje mít ověřen oddací list. Ten ale úřady považují zatím za neplatný, dokud nebudou mít patřičné důkazy.

Irena už v zemi není a nemůže vydat prohlášení, které by potvrzovací proces ulehčilo. “Doufám, že po ověření oddacího listu co nejdříve odevzdám potřebné dokumenty na ambasádu. Manželka ve všech směrech spolupracuje. Neviděl jsem ji tři měsíce. Mám ji rád. Chci k ní rychle jet a obejmout ji,” dodal Abdulláh. Pákistánec tak musí najít potřebné svědky, kteří dosvědčí, že si učitelku Irenu doopravdy vzal.

Zprávy - další články

Doporučujeme