Za prodej čínských padělků “rybiček” zaplatí firma 300 tisíc!

7. ledna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Společnost Orion musí zaplatit za prodej čínských padělků rybiček odškodnění 300.000 korun, rozhodl o tom podle Hospodářských novin soud. Nožík vyrábí firma Mikov z Mikulášovic na Děčínsku, ročně jich dodá na trh přes 70.000.

Falzifikáty rybiček prodávala síť obchodů Orion, která si je objednala v Číně, píše deník. Zástupci Orionu se před soudem bránili, že logo dal čínský partner na nožíky bez jejich vědomí. Rybičky byly nekvalitní, brzy se otupily. Mluvčí Mikova Bedřich Jetelina deníku řekl, že to firmu hodně poškodilo.

V soudním sporu šlo o logo registrované od roku 1955. Soudkyně Městského soudu v Praze Helena Nebesářová Hospodářským novinám řekla, že je jedno, co si Orion v Číně objednal, podstatná je podle ní prokázaná skutečnost, že výrobky neoprávněně označené ochrannou známkou nabízel a prodával.

Spočítala, že Orion v roce 2014 prodal nejméně 2600 padělků rybiček. Když se o nich první informace dostaly do médií, zasáhli celníci, kteří při velké akci nazvané Rybička zabavili v různých prodejnách Orionu 300 nožíků, připomněl deník.

Zprávy - další články

Doporučujeme