Zařízli Show Jana Krause! Místo dílu s Hermanem a neoceněným Bradym pustili reprízu

26. října 2016·Zprávy·Redakce

"Kvůli včasnému nedodání kopie pořadu bude odvysílaná repríza Show Jana Krause," tak nějak zněla zpráva, která běžela na liště na začátku oblíbené talkshow moderátora Jana Krause. Jenže pravidelný divák není hloupý a hned pocítil, že tady něco nehraje. Toto rozladění diváci okamžitě ventilovali na sociálních sítích. Avizovanými hosty, kteří měli usednou do legendárního červeného křesla, byli Jiří Brady a Daniel Herman. Jména, která jsou v posledních týdnech v médiích skloňovaná všemi pády v souvislosti s kauzou (ne)udělení státního vyznamenání.

Tv Prima vůbec poprvé neodvysílala premiéru Show Jana Krause, a to údajně z důvodu, že tvůrci pořadu včas nedodali kopii. Tenhle fakt ovšem hned po začátku vysílání reprízy staršího dílu vyvrátila dramaturgyně pořadu.

“Dramaturgyně pořadu Show Jana Krause Simona Matásková mi před chvíli potvrdila, že i dnešní díl byl televizi Prima dodaný včas a v pořádku a že se ona sama až z televize dozvěděla, že ho Prima nenasadila a dává reprízu starého dílu. Shání informace,” napsal ve středu večer na Facebooku Jiří Kubík, šéfeditor redakce Seznam.cz.

Neodvysílaného dílu, v němž měl vystoupit Brady a Herman, si pochopitelně všiml i český Facebook a Twitter. Mluví se dokonce o cenzuře. Prima dále uvedla, že díl bude odvysílán na webových stránkách SJK, ale ani tam není k dispozici.

Zpěvačka Anna K., která se natáčení taktéž zúčastnila, se k takovým hlasům přidává: “TV Prima právě neodvysílala Show Jana Krause. Společně s dalšími osobnostmi i s mojí kapelou jsme se v úvodu dílu vyjádřili k pátečnímu státnímu svátku a udělování státních vyznamenání a podpořili jsme pana Jiřího Bradyho a Daniela Hermana, kteří byli se mnou hostem pořadu. Máme obavu, že v médiích ubývá prostoru, kde se lze svobodně vyjádřit. Mrazí nás z toho,” reagovala.

Kromě zmíněných hostů v pořadu vystupoval i herec Roman Štabrňák, ale nakonec nezůstalo jen u těchto čtyř osobností. Na pódiu se objevila například Bára Štěpánová, Helena Třeštíková, Michael Žantovský, Bára Poláková, Jiří Mádl, Pavel Liška, Matěj Ruppert nebo Janek Ledecký.

“Ze dne na den jsme se sešli u příležitosti Státního svátku 28.10, aby jsme dali najevo svůj nesouhlas s postojem Hradu…,” komentoval na Facebooku David Kraus.

Je to taškařice, zní z ministerstva

“No, tak jak už někteří z vás vědí, vzhledem k nedodání kopie včera natočeného pořadu zařadila Prima reprízu jednoho z dílů Show Jana Krause namísto dnes avizované premiéry s Danielem Hermanem a Jiřím Bradym. Na správný díl můžete prý mrknout na netu, jak sdělila Prima na titulcích, ale není to pravda. To je ale veselá taškařice, nemyslíte,” píše na svých oficiálních facebookových stránkách Ministarstvo kultury ČR.

Zajímavé je, že zhruba hodinu před odvysíláním pořadu Prima vysílala upoutávku právě na tento díl. Jak by to bylo možné, když prý neměla včas dodaný materiál? 

„My jsme včas nedostali materiály,“ uvedl Filip Budák z PR oddělení televize pro Blesk.cz. Odmítl, že by to bylo po nátlaku z Hradu. „Ráno uvidíme, kdy pořad odvysíláme,“ doplnil.

Autor: Anna Netušilová

FOTO: Facebook / Anna K. / Petr Gazdík / Filip Horký

 

Zprávy - další články

Doporučujeme