Žena nečekaně porodila na výletě v Chorvatsku. O těhotenství netušila

4. srpna 2023·Zprávy·Redakce

Žena porodila na výletě. (Foto: facebook HGSS)

Žena z Lucemburska se na dovolené v Chorvatsku nestačila divit. Rozhodla se absolvovat několikahodinovou túru, aniž by věděla, že je těhotná. V národním parku Paklenica pak začala zničehonic rodit. O netradičním případu informovala Chorvatská horská služba na facebooku.

Dvaadvacetiletá žena vyrazila na výlet do NP Paklenica. Během túry se jí ale udělalo nevolno. Proto se rozhodla odskočit si na toaletu, kde zjistila, že rodí. Rodina, která výlet s turistkou absolvovala, proto zavolala tamní horskou službu.

Porod postupoval tak rychle, že se miminko narodilo ještě před příjezdem záchranářů. Mladé ženě tak asistovali zaměstnanci národního parku. Maminku a kojence jsme potom předali do péče lékařů,” uvedla horská služba v příspěvku na facebooku, kde nasdílela s veřejností i fotografie z akce.

Turistce se narodila zdravá holčička. Následně ji zdravotníci převezli do nemocnice v chorvatském Zadaru, kde lékař uvedl, že se občas stane, že žena nezaregistruje, že je těhotná. Je možné, že ženě nenarostlo bříško, možná měla méně příznaků,” dodal.

Zprávy - další články

Doporučujeme