Splnil se mi sen! Jak hodnotí slavné tváře i profi tanečníci svojí účast v další řadě StarDance?

10. května 2024·Celebrity·Redakce

StarDance (Zdroj: Marie Anna Baráková)

Už 12. října se na obrazovkách České televize rozjede 13. řada taneční soutěže StarDance. Do boje o královnu a krále tanečního parketu se zapojí třeba Lucie Vondráčková, Oskar Hes, Patrik Hartl nebo Filip Blažek. Slavné tváře budou doprovázet profesionální tanečníci a tanečnice.

Nového krále a královnu tanečního parketu StarDance budeme znát 14. prosince. Poprvé taneční páry třinácté řady uvidíme 12. října. A většina osobností se těší. „Moje první reakce byla určitě radostná. Vlastně jsem si to vnitřně malinko přál, takže se mi tím tenhle malý sen splnil. Měl jsem z nabídky opravdu čirou dětskou radost, tetelil jsem se. Rozhodoval jsem se asi deset vteřin,” říká herec Oskar Hes. Podobné pocity měl i  šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek. „Mix strachu a obrovské radosti. Je to smíšená emoce, kdy má člověk obrovskou radost, že mu někdo nabídl něco, co je opravdu krásné, ale zároveň je tam ten strach a obava, jestli do toho má vůbec jít, jestli to zvládne.“

Některé osobnosti, jako třeba herec Filip Blažek, měli pocit, že si z nich někdo chce vystřelit. „První reakce byla: ‚No, to si děláte srandu!‘ Vlastně jsem si ale říkal, proč ne. Nebylo to úplně: ‚Jupí, jsem šťastný,‘ obávám se totiž, abych to zdravotně přežil a neudělal moc ostudy. Jsem poměrně introvert a trémista, mimo svou profesi si nelibuji v předvádění se, takže tohle bude i zkouška toho, kam až jsem schopný zajít.” A Jana Paulová rovněž měla pocit, že se někdo zbláznil. „První, co mě napadlo, bylo, že se musela produkce asi zbláznit, že to je úplný nesmysl. Vzala jsem si víkend na to, abych si nabídku nechala projít hlavou. Doma jsem to řekla své dceři a muži, kteří byli okamžitě nadšeni. Tak jsem se rozhodla, že do toho půjdu, co by ne. Účast v soutěži jsem, přiznávám, konzultovala i se dvěma lékaři. Jeden se mě zeptal, jestli jsem se podívala do občanky, a druhý řekl, že je to bezvadné, ať do toho určitě jdu.

Pro zpěvačku a herečku Lucii Vondráčkovou to nebyla první nabídka do úspěšné soutěže. „Byla jsem úplně na stejné křižovatce jako před těmi patnácti lety, kdy jsem nabídku do StarDance dostala poprvé. Dokonce i zkoušení ve stejném divadle mi teď tu cestu zkřížilo, ale už jsem velká holka, a i když strach mám pořád, rozhodla jsem se skočit do neznámé vody. Zkrátka jsem si řekla, že tuhle krásnou stardancovou výzvu vezmu a nechám to na divácích. To šíleně dlouhé rozhodování trvalo asi dvě minuty.

Známé osobnosti budou doprovázet jejich taneční partneři. Pro většinu z nich jde o něco, co už velmi dobře znají. Třeba Dominik Vodička je dvojnásobným králem parketu. „Telefonát od produkce byl pro mě velmi emotivní. Samozřejmě jsem si dopředu říkal, že bych se rád StarDance zúčastnil znovu, ale počítal jsem i s tím, že to nemusí klapnout. A když mi řekli, že by mě na parketu měli rádi i letos, tak jsem řekl: ‚Jo, jdeme do toho!‘ Nerozmýšlel jsem se ani sekundu. S rodinou jsme konzultovali, jestli jít dál, nebo ne, ale tu třináctku, tu jsem prostě musel přijmout.“ Radost měla i Adriana Mašková. „První emocí bylo samozřejmě velké nadšení a radost. Účastnit se StarDance je jedinečná příležitost, u které člověk nikdy neví, kdy je to naposled. Jsem tedy připravená ze sebe vydat maximum a užít si to na tisíc procent.

V loňském roce proti sobě soutěžil manželský pár – Marek a Eva Adamczyková, která se dostala až do finále. A i letos se můžeme na jeden manželský pár těšit, tentokrát ale z řady profesionálů. „Měla jsem ohromnou radost! Doufala jsem, že se produkce ozve. Ta radost byla vlastně dvojitá, protože jsem se dozvěděla, že v soutěži se mnou letos bude i můj manžel Lukáš. Jen se trošku bojím toho, co bude toho půl roku dělat náš syn. My jsme nadšení, ale malý to ještě neví,” říká Kateřina Bartuněk Hrstková, která se na tanečním parketu potká s manželem Lukášem.  „První velká reakce byla samozřejmě radost, protože je to vzácnost, dostat se mezi top deset nejlepších tanečníků, kteří jsou pro daný ročník vybráni. Je to velká prestiž. Vůbec jsem se nerozmýšlel. Jediné, co jsme doma museli vyřešit, byla péče o našeho čtyřletého syna. Museli jsme vymyslet a naplánovat hlídání, ale to bylo jediné, nad čím jsme se pozastavili a museli jsme chvíli popřemýšlet, zda to půjde, jestli to zvládneme,” usmívá se tanečník.

Podívejte se do galerie na reakce všech účastníků 13. řady StarDance

Celebrity - další články

Doporučujeme