Páteční host Pokondrů: Mořeplavec David Křížek!

9. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
V pátek přišel na rozhovor k Pokondrům známý mořeplavec David Křížek! Poslechněte si záznam zajímavého rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Co je u tebe nového?

David: Mám teď novou létající loď. Jsem úplně nadšený. Létající katamarán, který se vznáší nad hladinou. Ta přistání zatím strašně bolí, ale je to velká novinka. Je to první loď tohoto typu ve střední a východní Evropě, takže jsme v tom takoví průkopníci.

 

3 nepříjemné otázky

Co je největší problém českého jachtingu? Jsou to třeba peníze?

David: Peníze to jsou, ale tam se postupně mění ta struktura, ale je problém vést takovou organizaci, protože jsou to dobrovolnické funkce. Ty zastávají většinou lidé, kteří mají určitý záměr, třeba tam zastupují určitou skupinu nebo své děti. Pak je to o to těžší, aby se dohodli. Ale není to tak zlé, jen tam chybí manažerský přístup. Ta doba se změnila a chtělo by to razantnější tvrdší přístup a přizpůsobit se dnešní době.

Kdy jachtař nemůže vůbec nic dělat a dává se na modlení?

David: To je situace, kdy je ten vítr brutálně silný a rozbouří se moře.

Musel jsi už zažít strach. Nicméně máš rodinu, máš teď větší strach že by se ti něco mohlo stát, když jsi živitel nebo se spíš bojíš o ně?

David: Ten můj strach je takový okamžitý, když visím ven z lodi a říkám si ať sebou nějak neprásknu, protože to čekám každým okamžikem. Ale to není strach, protože to mívám nějak pod kontrolou a je to moje věc, ale o tu rodinu mám pochopitelně větší strach. Hlavně takhle na dálku, když se ty věci nedají řešit a je to hrozně složité. 

 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme