Pondělní host Pokondrů: Motokrosař Libor Podmol!

19. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
V pondělí přišel k Pokondrům na Frekvenci 1 freestylový motokrosař Libor Podmol. Miloš a Roman s ním mluvili o jeho sportu a pádech, ale i o čerstvé svatbě. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Jak se cítíš jako čerstvý ženáč?

Libor: Stejně, jen pořád ztrácím prstýnek. My už jsme spolu odjakživa, máme spolu dvě děti, takže je to stejné. Jen to byla taková pěkná party, která stojí hodně peněz.

Zvykla si tvoje žena na to, že děláš nebezpečný sport?

Libor: Já vždycky říkám, že jdu do práce. I tréninkům říkám, že jdu do práce. Takže už ani neříkám, že jezdím na motorce, ale že chodím do práce. Dětem se to líbí, ale mají radost, když se vrátím zpátky domů z práce a z cest. Zase když mám volno, tak s nimi můžu být celý den doma.

Jak bys popsal stručně a jasně freestyle motocross?

Libor: Akrobatické skoky na motorkách. Jezdíme na motorce, skáčeme, děláme triky a salta, bavíme tím lidi, naplňujeme arény. Takový entertainment cirkus. (smích)

 

3 nepříjemné otázky

Nejhorší pád tvé kariéry?

Libor: Asi ten, kdy jsem si zlomil stehno. Ten byl první a to jsem ještě nevěděl, jak moc to může bolet. Bylo to otevřené, tak mi tam tekla krev a pak mi napíchali léky proti bolesti, tak to bylo v pohodě. Nejhorší jsou ale ty pády ostatních, které končí špatně.

Co je noční můrou závodníka tvého stylu?

Libor: Nejvíc mě trápí to, když neuspěju, když to jedu třeba jednou za rok a tréninkem trávím celý rok. Na pády a tak člověk nemyslí, ale to, co mě straší nejvíc, je neúspěch.

Máš větší strach teď, když máš děti nebo ten strach předčí to, že když máš rodinu, kdyby se ti něco stalo, tak jsou na tobě závislí.

Libor: Já jsem měl strach odmalička. Já mám malého bratra, kterého vychovávám od dvou. Ale nemám strach z toho, že mě to bude bolet. Můj největší strach je, když jsem třeba někde v Mexiku a něco by se mi tam stalo. Tam prostě nechci ležet v nemocnici. Ale nebojím se toho, že bych se nemohl postarat o rodinu. Na to nemyslím. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme