Pondělní host Pokondrů: Xindl X

26. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Pondělním hostem u Pokondrů byl zpěvák a skladatel Xindl X! Miloš a Roman si s ním povídali o nových projektech, bývalé přítelkyni Olze Lounové, nebo o uprchlících. Poslechněte si záznam pořadu.

Záznam rozhovoru

Co je u Xindla X nového?

Xindl X: Děti jsou pořád větší a větší, takže na všechno mám méně a méně času. Xindl už má napsané nové CD a pilně točí nové písničky, ale zatím se drží těch starých, protože s nimi vyráží na turné. Teď jezdíme po bratrech na Slovensku v akustické sestavě. Chystáme se na to, až v listopadu vtrhneme do Čech v opulentní sestavě, i s dechovou sekcí s hosty, a zaútočíme na velká česká divadla v Praze, v Brně a v Ostravě.

V rádiích se hraje Cudzinka v tvojej zemi, ale ona to není vlastně novinka, je to tak?

Xindl X: Ono to tak většinou bývá, že člověk natočí desku a pak z ní postupně pouští singly, takže když mi někdo pak chválí novinku, přemýšlí, kdy jsem jakou napsal. Tahle je stará zhruba dva roky, ale klip je k tomu nový, ten ano.

 

3 nepříjemné otázky

Kdy byl Xindl X naposled nepříčetný?

Xindl X: Xindla přeci nerozhodíš. Já a neovládat se, to je moje druhé jméno, to je permanentně.

A co jako Ondřej Ládek? Třeba když přijdeš na úřad…

Xindl X: Tak proto tam za sebe posílám jiné lidi. (smích)

Jestlipak sleduješ kariéru své bývalé přítelkyně Olgy Lounové?

Xindl X: Člověče, nesleduju… Když se lidi rozejdou, tak se pak třeba vzájemně sledují na facebooku, ale pak už tě to nezajímá a pustíš to. Už jsem prostě jinde.

Jaký máš názor na uprchlický problém?

Xindl X: To je oblíbené téma. Za to mě na facebooku hodně často lynčují. Nechci říct, že jsem na obě strany, ale myslím, že základní věc je, že když jsou lidé v nouzi, tak by se jim mělo pomáhat. Kdyby za 2. světové války byla jiná situace, tak mohlo v období genocidy přežít o dost víc lidí. Ale nejde ty věci vidět černobíle. Otázkou je i to, do jaké míry jsou správné kvóty a nařízení EU shora. Myslím, že politici se v tom pohybují hodně neobratně, že ty lidi ještě víc štvou proti sobě, než aby se tu situaci pokusili vyřešit. Je kolem toho hodně velká hysterie a myslím, že zásluhu na tom má i facebook, kde se snadněji šíří dezinformace a polovičaté informace. Víc se jde po bulvárních titulcích než po faktech a vedou se „diskuze“, kdy lidi v podstatě nediskutují, protože je nezajímá názor toho druhého, jen jedni druhým dokazují, jak jsou ti druzí strašně blbí. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme