Středeční host Pokondrů: Herec Bolek Polívka!

21. října 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Ve středu přišel k Pokondrům herec a komik Bolek Polívka! Miloš a Roman si s ním povídali o jeho divadle, bývalé farmě, nebo Valašském království. Poslechněte si celý rozhovor.

Záznam rozhovoru

Tvoje divadlo funguje už 22. sezonu. Čekal jsi, že se svým divadlem vydržíš tak dlouho?

Bolek: Čekal jsem déle, ale ono to snad ještě půjde. Ze začátku se sice všechno nepovedlo, ale člověk bojuje. A bojujeme nejvíc s financemi.

Hrajete novinku Tvrz. Jak jsi s ní spokojený?

Bolek: My jsme ji vyprodukovali se Studiem DVA. Máme radost z toho, že se něco povede.

 

3 nepříjemné otázky

Jaké období bylo pro tvé divadlo nejhorší?

Bolek: Noo… bylo takové období. Psalo se, že využívám jen tu nejjednodušší dramaturgii, že nám vydělají peníze Cimrmani a my si pak s těmi penězi děláme, co chceme. Ale ty Cimrmany musíš pozvat, zaplatit jim hotel, honorář… A s tou lukrativností to není zase tak jednoduché, jak si to někdo od stolu představuje. To bylo takové období, kdy do nás šili.

Jak dopadl soudní sport o tzv. Valašské království?

Bolek: Ten protivník prohrál, ale zároveň vyhrál, tedy on neprohrál ani nevyhrál a já taky. Oni uznali, že je to mé duchovní vlastnictví, ale že svou firmu mohou nazývat Valašské království. Takže takový konsensus.

Jak funguje tvá bývalá farma v Olšanech?

Bolek: Já tam jezdím, jsou tam koně. Je tam teď takové skladiště, protože se tam dělala kanalizace. Zatím je to zakonzervováno a asi to bude k prodeji. 

 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme