Úterní host Pokondrů: Exfotbalista Luděk Zelenka!

3. března 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
V úterý přišel k Pokondrům bývalý fotbalista Luděk Zelenka! Mimo jiné promluvil o svém sporu s fotbalistou Pavlem Horváthem. Poslechněte si záznam!

Záznam rozhovoru

Obhájí podle tebe Real Madrid jako první klub v historii Ligu mistrů?

Luděk: Je to velká motivace a určitě by to chtěli, ale myslím si, že je to tak vyrovnané, rozhodují detaily a těžko se to tipuje. Real to pravděpodobně zvládne se Schalke, takže má šanci, ale těch kvalitních soupeřů je strašně moc. Bude se to muset sejít tak, jako v loňském roce. Nedá se to odhadovat. Ani já, který ty zápasy poctivě sleduji, si to netroufnu říct kdo to může vyhrát.

3 nepříjemné otázky

Pavel Horváth ti vzkázal, ať mu nevoláš. Co se mezi vámi událo?

Luděk: Byly to dvě věci. První byla, že jsem se v autě po telefonu vyjadřoval k penaltě, kterou jsem ani neviděl. Podíval jsem se na ni v telefonu a v tom malém obraze v telefonu jsem neviděl kontakt, tak jsem řekl, že tam penalta nebyla, ale viděl jsem to špatně. Po té penaltě jsem měl SMS od Petržely, na kterého ta penalta byla, tu vůbec nemůžu reprodukovat. A od Pavla jsem měl zprávu, že už mu nemám volat. Postupem času jsme se k sobě dostali zpátky, ale teď jsem to zase podopořil tím, že Pavel na podzim nehrál na Dukle Praha a místo nich hrál Patrik Hrušovský jeden z prvních zápasu. Patrik v tom zápase přihrál na dva góly a já jsem ho společně s Davidem Kozohorským vyhlásil nejlepším hráčem zápasu. A tam byla podobně peprná reakce Pavla Horvátha, jako tehdy Petržely na ten penaltový zákrok. Ale zase už se ty hrany trochu obrousily. Ale beru to tak, že já jsem byl úplně stejný.

Osm gólu tě dělilo od Klubu ligových kanonýrů. Není to škoda? Nešlo to tam nějak doklepat?

Luděk: Asi šlo, ale já jsem už v té fázi, kdy jsem hrál na Dukle, na Bohemce, cítil, že už je to tak nějak na hraně. Když jsem se ohlédl, tak jsem byl nadšený z kariéry, že jsem si to lidsky užil, že tohle pro mě nebylo měřítko, a ani teď mi to nevadí.

Jak vycházíš s bossem českého fotbalu, Miroslavem Peltou?

Luděk: Je to ovlivněné tím, že jsem u něj začínal. Já asi nejsem úplně objektivní. Vnímám ho z pohledu pomoci českému fotbalu, že je plusem.

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme